Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κερδοσκοπικά «παιχνίδια» με τη δημόσια περιουσία

Γρηγοριάδης Κώστας

Το στίχο του παλιού τραγουδιού «πωλείται όπως είν' επιπλωμένο» θυμίζει η προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλήσει, στην κυριολεξία, οποιοδήποτε ακίνητο του Δημοσίου βρίσκει μπροστά της, προκειμένου να ενισχύσει την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Μαθαίνουμε, λοιπόν, πως ανάμεσα στις προτεραιότητες που τέθηκαν κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, με τη διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) είναι και η άμεση προώθηση της «αξιοποίησης» με τη μέθοδο sale & lease back 28 ακινήτων του Δημοσίου. Ανάμεσα στα κτίρια που θα παραχωρηθούν με τη μέθοδο αυτή σε ιδιώτες περιλαμβάνονται τα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών, Υγείας, Πολιτισμού, Παιδείας, Δικαιοσύνης, τα κτίρια της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, της Γενικής Γραμματείας Τύπου, του Γενικού Χημείου του Κράτους και αρκετά κτίρια της Αστυνομίας και ΔΟΥ ανά την Ελλάδα.

Τι σημαίνει μέθοδος sale & lease back; Οτι οι ιδιώτες που θα πάρουν αυτά τα κτίρια, στη συνέχεια θα τα επινοικιάσουν στο κράτος με μακροχρόνιες μισθώσεις (20 ή 30 ετών) για να στεγάσει τις ...ίδιες υπηρεσίες! Που σημαίνει βέβαια γι' αυτούς μια άκοπη «επένδυση» με σίγουρα λεφτά και εισόδημα μεγάλο...

Να γιατί φωνάζουν ορισμένοι πιέζοντας την κυβέρνηση να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις και τις λεγόμενες «μεταρρυθμίσεις». Εχουν μυριστεί «ψητό» και θέλουν να ξεκοκαλίσουν και την περιουσία του ελληνικού λαού, ο οποίος την ίδια στιγμή στενάζει στις συμπληγάδες των μνημονίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ