Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προτείνει «Σούδες» στο Αιγαίο

Διακρίθηκε για τις «κωλοτούμπες» του αλλά μία του θέση παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Ο λόγος για τον ΛΑ.Ο.Σ. και τον πρόεδρό του, Γ. Καρατζαφέρη, που σε συνέντευξή του χτες στον ρ/σ «Κανάλι 1» επανέφερε την πρότασή του να μετατραπεί το Αιγαίο σε ξέφραγο αμπέλι για τη Ρωσία ως αντάλλαγμα της παροχής υπηρεσιών ...προστασίας στη χώρα μας. Είπε μεταξύ άλλων: «Κινδυνεύει η νησιώτικη Ελλάδα (...) Εάν δεν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια που κάνω, να γίνει μία "Σούδα" το Νεώριο των Ρώσων, πολύ φοβούμαι ότι η "αρτιμέλεια" της χώρας μας θα υποβληθεί σε μεγάλους κινδύνους και μεγάλα ρίσκα (...) Βρίσκουν το άλλοθι για να επιτεθούν (σ.σ. η Τουρκία). Αυτά λοιπόν τα πράγματα θα υλοποιηθούν, μέσα στη δεκαετία που διανύουμε. Και λέω, εάν δεν βρούμε εδώ πέρα έναν δυνατό συμπαραστάτη - και η Ρωσία, για πολλούς λόγους, εξυπηρετεί να ελέγχει δυτικά την Τουρκία - δεν γίνεται».

Ο καθείς αντιλαμβάνεται ότι το να φυτευτούν «Σούδες» στο Αιγαίο μπορεί να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς τους, μπορεί να υπηρετεί τη μία πλευρά στον ανταγωνισμό της με την άλλη, αλλά όχι μόνο δεν εξυπηρετεί, απεναντίας υπονομεύει κάθε δικαίωμα του ελληνικού λαού που ήδη βρίσκεται ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά σε μια περιοχή που μυρίζει μπαρούτι.

Στο ερώτημα «Ποιος θα μας σώσει, Ανατολή για Δύση, Ποιος Ελληνας ή βάρβαρος θεός; Μπροστά καινούριος κόσμος θα βαδίσει; για πίσω θα γυρίζει ο παλιός;», παραμένει πάντα ίδια η απάντηση: «Δε θα μας σώσει Ανατολή για Δύση μηδ' Ελληνας ή βάρβαροι θεοί. Μπροστά καινούργιος κόσμος θα βαδίσει, άμα ξυπνήσουν κάποτε οι λαοί».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ