Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ «ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ»
Ανακοίνωσε το κλείσιμο παιδικού σταθμού

Κινητοποίηση τη Δευτέρα

Στο κλείσιμο του παιδικού σταθμού στο Κερατσίνι που ανήκει στο ίδρυμα «Παιδικής Στέγη» και τη μεταφορά του προσωπικού στους υπόλοιπους παιδικούς σταθμούς που διατηρεί το Ιδρυμα, ανακοίνωσε χτες στους γονείς η διοίκηση του Ιδρύματος, δύο ημέρες πριν την έναρξη της λειτουργίας των σταθμών τη Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη.

Η διοίκηση της «Παιδικής Στέγης» σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ενημέρωσε παράλληλα τους γονείς πως δε θα δεχθεί παιδιά στην περίπτωση που οι γονείς τους δεν πληρώσουν οι ίδιοι από την αρχή ολόκληρο το ποσό που αντιστοιχεί στα τροφεία.

Η χρηματοδότηση των πέντε σταθμών του Ιδρύματος πέρυσι γίνονταν βασικά από το ΙΚΑ (περίπου 200 ευρώ), συν κάποιες άλλες πηγές φιλανθρωπικού κυρίως τύπου, συν συμμετοχή των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ γονέων (από 120 - 135 ευρώ το μήνα), τα οποία τώρα η παραιτημένη από το Ιούλιο διοίκηση επιδιώκει να φορτώσει όλο το κόστος στις πλάτες των γονιών που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

Η νέα αυτή απόφαση της διοίκησης έρχεται λίγες βδομάδες μετά τη δέσμευση του υφυπουργού εργασίας Νίκου Παναγιωτόπουλου ότι θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία και των πέντε παιδικών σταθμών, ότι θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση στο ύψος που γινόταν μέχρι τώρα από το ΙΚΑ και ότι θα ανακοινωθεί ο μηχανισμός μέσω του οποίου θα πραγματοποιηθεί, παρά τις απειλές που είχε εξαπολύσει τότε η διοίκηση για κλείσιμο τουλάχιστον ενός σταθμού επικαλούμενη οικονομικούς λόγους.

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς καλεί μαζικά τους γονείς τη Δευτέρα το πρωί να βρεθούν μαζί με τα παιδιά τους στις πύλες και των 5 παιδικών σταθμών, διεκδικώντας τη συνέχιση της λειτουργίας τους όπως ακριβώς γίνονταν πέρυσι. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας το Σωματείο μαζί με γονείς και τους εργαζόμενους πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς 30) απαιτώντας άμεση συνάντηση με τον υπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ