Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ξεκίνησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη «Λουφτχάνσα»

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Ξεκίνησαν χτες οι κυλιόμενες μεν διαρκείας δε απεργιακές κινητοποιήσεις του ιπτάμενου προσωπικού της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας «Λουφτχάνσα» που κήρυξε το συνδικάτο των ιπτάμενων συνοδών Ufo μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για τις νέες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν χτες με την πραγματοποίηση 6ωρης στάσης εργασίας και θα συνεχίσει ένα διάστημα με στάσεις, τις οποίες το συνδικάτο θα δημοσιοποιεί μόλις μερικές ώρες πριν γίνουν και θα αφορούν όλα τα αεροδρόμια της Γερμανίας . Οι εξαγγελθείσες σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις θα συμπέσουν με το τέλος των διακοπών στη Γερμανία και αναμένεται να προκαλέσουν χάος στις εναέριες συγκοινωνίες. Εάν δεν υπάρξει πρόοδος και συνομιλίες, ο αγώνας θα κλιμακωθεί, αναφέρουν τα στελέχη του συνδικάτου. Οι 19.000 περίπου αεροσυνοδοί της «Λουφτχάνσα» ζητούν αυξήσεις ύψους 5 % αλλά και να μπει τέλος στη λεγόμενη ενοικιαζόμενη εργασία στα αεροσκάφη της εταιρείας. Στο πλαίσιο δραστικών περικοπών, εξαιτίας του εντεινόμενου ανταγωνισμού αλλά και σχεδιαζόμενων επενδύσεων ύψους αρκετών δισ., η διοίκηση της «Λουφτχάνσα» έχει προαναγγείλει ήδη την κατάργηση 3.500 θέσεων εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με εξαίρεση τις μικρής έκτασης προειδοποιητικές απεργίες του 2009, οι ιπτάμενοι συνοδοί της «Λουφτχάνσα» δεν έχουν απεργήσει ποτέ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ