Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλουν δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις

Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει οι επιθέσεις φασιστοειδών σε μετανάστες. Η πολιτική της συγκυβέρνησης έχει αποθρασύνει εντελώς τα φασιστοειδή και έχουν επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνηγητό μεταναστών και σε δολοφονικές επιθέσεις.

Στα δεκάδες κρούσματα των προηγούμενων ημερών, έρχονται να προστεθούν και νέα στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων - Καματερού όπως καταγγέλλουν και οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ εκεί.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν επισημαίνουν:

«Υπήρξε εμπρηστική επίθεση σε κατοικία τριών Πακιστανών μεταναστών, με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών εγκαυμάτων σε έναν από αυτούς.

Επίσης, σημειώθηκε επίθεση πολυμελούς ομάδας εφοδιασμένης με ρόπαλα και αλυσίδες εναντίον κατοικίας που κατοικούν και Πακιστανοί μετανάστες. Ο τραυματισμός των μεταναστών αποτράπηκε, χάρη στην παρέμβαση των γειτόνων.

Στη δεύτερη περίπτωση, σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Ελληνικής Αστυνομίας, δυνάμεις της οποίας έφτασαν στο σημείο της επίθεσης και αντί να συλλάβουν τους φασίστες δράστες της επίθεσης, προσήγαγαν τρεις μετανάστες.

Καλούμε το λαό των Αγ. Αναργύρων - Καματερού να μη δείξει καμία ανοχή στις δολοφονικές επιθέσεις και το ρατσισμό. Αυτοί που σήμερα επιτίθενται σε μετανάστες, προετοιμάζονται για να χτυπήσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Πρέπει να υπάρξει αποφασιστική λαϊκή απάντηση. Η πάλη ενάντια στο ρατσισμό είναι άρρηκτα συνδεμένη με την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού που είναι η μήτρα τέτοιων φαινομένων».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org