Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αταλάντευτη στήριξη στα βάρβαρα μέτρα

Την αταλάντευτη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής με την προώθηση των νέων βάρβαρων μέτρων του μνημονίου, αλλά και τη θέση του ως «εγγυητή» για τη διασφάλιση της συνοχής της τρικομματικής κυβέρνησης στην ενιαία επίθεση εναντίον του λαού, τόνισε χτες ο Ε. Βενιζέλος στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα, και με στόχο τον αποπροσανατολισμό και την χειραγώγηση του λαού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε μια επιδερμική κριτική για τους προσωπικούς χειρισμούς του Α. Σαμαρά και τον κάλεσε «να μην συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός μιας μονοκομματικής κυβέρνησης», αφού πρώτα ξεκαθάρισε ότι προσυπογράφει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και την εφαρμογή των διαρθρωτικών ανατροπών! «Είναι απαραίτητη η στήριξη των επιλογών της κυβέρνησης», υπογράμμισε ο Ε. Βενιζέλος απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και έκανε λόγο «για αίσθημα εθνικής ευθύνης» προετοιμάζοντας το έδαφος για την υπερψήφιση των σκληρών μέτρων.

Ο Ε. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις «την κυβέρνηση και προσωπικά την προσπάθεια του πρωθυπουργού στο εξωτερικό και μάλιστα με έμπρακτο τρόπο». Χαιρέτισε τις επαφές Σαμαρά με Μέρκελ και Ολάντ και κάλεσε τον πρωθυπουργό να συναντηθεί άμεσα με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρντ και τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι.

Σημείωσε ότι τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ - που πλέον έχουν φτάσει στα 13,6 δισ. ευρώ - αποτελούν δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ «ως βασικού πυλώνα της κυβέρνησης Παπαδήμου». Τα μέτρα σημείωσε, «είχαν συμφωνηθεί» και ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν πρόκειται να κάνει καμία γυριστή».

Κάλεσε τους βουλευτές να βάλουν πλάτη για την επιβολή της πολιτικής φτωχοποίησης του λαού και να διασφαλίσουν με τη στάση τους συμπαγές το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο. «Η χώρα δεν μπορεί να μπει σε περιπέτεια και σε πολιτική κρίση», τόνισε ο Ε. Βενιζέλος και απευθυνόμενος στους βουλευτές υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει χώρος ούτε χρόνος για προσωπικές ψευδο-ομαδοποιήσεις και διαφοροποιήσεις».

Εδωσε τα διαπιστευτήριά του στην άρχουσα τάξη και στους Ευρωπαίους εταίρους και κατέστησε το ΠΑΣΟΚ θεματοφύλακα της βάρβαρης πολιτικής. Πρέπει, σημείωσε, να «προστατεύσουμε τη σχέση της κυβέρνησης με την κοινωνία, να διαφυλάξουμε τη νομιμοποίηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, την εφαρμοσιμότητα των μέτρων»! Να αξιοποιήσουν δηλαδή όλο τον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ για να διασφαλίσουν την χειραγώγηση των λαϊκών συνειδήσεων.

Διαφημίζουν τη φτωχοποίηση του λαού

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ξεπερνώντας κάθε όριο πρόκλησης απέναντι στα φτωχά λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται από την ταξική πολιτική της συγκυβέρνησης πρότεινε την πραγματοποίηση μιας «εθνικής καμπάνιας για την προβολή των επιτευγμάτων της χώρας μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής»!

Τα επιτεύγματα που ετοιμάζεται να διαφημίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «είναι η εντυπωσιακή μείωση του ελλείμματος από το 2011 έως και το πρώτο εξάμηνο του 2012», που προήλθε από τις αιματηρές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα. Καθώς επίσης, όπως είπε οι «μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν γίνει στο Ασφαλιστικό, στην υγεία, στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, στις εργασιακές σχέσεις και στο κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος».

Παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης

Αποδεικνύοντας ότι ο στόχος όλων των αστικών κυβερνήσεων ήταν και είναι η παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και οι ανατροπές των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, ο Ε. Βενιζέλος τόνισε: «Η Ελλάδα έχει ανακτήσει, με κριτήριο το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, περισσότερο από τα 2/3 της ανταγωνιστικότητας που είχε απολέσει μετά την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, στη ζώνη του ευρώ».

Ο ίδιος μάλιστα προανήγγειλε νέα φουρνιά διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με την έναρξη μιας «εθνικής μεταρρυθμιστικής πανστρατιάς» για να αποδείξει η συγκυβέρνηση τι «σημαίνει φιλο-επενδυτικό κράτος, φιλο-επενδυτική κοινωνία» που στηρίζει την «ανταγωνιστικότητα» και την «επιχειρηματικότητα».

Οπως τόνισε, την πλήρη καταγραφή των μέτρων και τις προτάσεις του τις παρέδωσε σε «τετρασέλιδο σημείωμα» στον πρωθυπουργό, πριν ο Αντ. Σαμαράς αναχωρήσει για το Βερολίνο και το Παρίσι.

Επιχείρηση εξαπάτησης του λαού

Σε μια προσπάθεια να σπείρει αυταπάτες στα λαϊκά στρώματα, ο Ε. Βενιζέλος ισχυρίστηκε ότι στην σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών «δεν θα προσέλθει για να συζητήσει μέτρα», για να αναφέρει ότι η «χώρα χρειάζεται μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική». Τάχτηκε δήθεν κατά των «οριζόντιων περικοπών» σε μισθούς και συντάξεις υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να εκτελέσουμε τη μεσαία τάξη», αλλά ξεκαθάρισε ότι είναι «αναγκαία η δημοσιονομική προσαρμογή».

Αναφερόμενος στο αίτημα της συγκυβέρνησης για διετή επιμήκυνση στην εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος, τόνισε: «η παράταση δεν είναι νέο αίτημα, είναι ρητή πρόβλεψη της δανειακής σύμβασης σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης. Ηταν συμφωνημένη με τους εταίρους και περιλαμβάνεται στο τελικό έγγραφο έγκρισης της σύμβασης».

Στη συνεδρίαση της ΚΟ μίλησε και ο Μ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης ήταν μέτρα που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ με τον προϋπολογισμό του 2012 και δεν περιλαμβάνονται στο πακέτο των 13,6 δισ. ευρώ. Την πρόθεσή του να μην ψηφίσει περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ και στα ειδικά μισθολόγια εξέφρασε ο Κ. Σκανδαλίδης, με στελέχη ωστόσο του ΠΑΣΟΚ να σημειώνουν ότι δεν μπορεί να τεθεί σε «κίνδυνο η παραμονή της χώρας στο ευρώ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιλαϊκή πυγμή για την επιβολή των μέτρων(2013-07-13 00:00:00.0)
Ομόθυμα χιμάνε να συντρίψουν το λαό(2012-08-30 00:00:00.0)
Παζάρια εντός και εκτός κόμματος(2012-06-20 00:00:00.0)
Επίθεση στο λαό με μέτρα και απειλές(2012-06-09 00:00:00.0)
Επιμένει σε συγκυβέρνηση των ευρωενωσιακών κομμάτων(2012-05-08 00:00:00.0)
Αδίστακτη προπαγάνδα για να εδραιωθεί η επίθεση(2010-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ