Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Δυσανασχετεί για την κυβερνητική κωλυσιεργία

Σε αιχμή της πολιτικής του ρητορείας αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι δήθεν την εγκατέλειψε, προκειμένου να καλλιεργήσει αυταπάτες στο λαό ότι μπορεί αυτή να γίνει σε φιλολαϊκή κατεύθυνση, όταν κάθε διαπραγμάτευση του φορτώνει πρόσθετα βάρη στις πλάτες. Χτες, ο Αλ. Τσίπρας κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό καταγγέλλοντάς τον ότι «στις συναντήσεις που είχε με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ δεν έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αφορμής δοθείσης επαναφέρει τα αποπροσανατολιστικά περί «καταστρεπτικού μονοδρόμου», που δήθεν συνιστά το μνημόνιο από μόνο του, αποκόπτοντάς το απ' την ευρωενωσιακή στρατηγική, της οποίας αποτελεί τον «καθρέφτη», έτσι ώστε να εξωραΐσει την καπιταλιστική ευρωένωση. Ρωτά μάλιστα τον πρωθυπουργό αν έθεσε «έστω και μερικά από τα σημεία επαναδιαπραγμάτευσης», αν «δεσμεύτηκε στη συνέχιση της εφαρμογής ενός καταστρεπτικού οικονομικού προγράμματος» και αν «επιμένει στη συνέχιση της εφαρμογής του»...

Νωρίτερα, καταθέτοντας διαπιστευτήρια στους αστούς είχε δηλώσει: «Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, η χώρα βυθίζεται και αν δεν αλλάξουμε ρότα, αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση, πολύ σύντομα θα βρεθούμε μέσα σε μία απερίγραπτη κοινωνική ένταση». Είναι προφανές ότι οι εργατικοί - λαϊκοί αγώνες είναι απευκταίοι για τον ΣΥΡΙΖΑ, που ομνύει κάθε τρεις και λίγο στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, της υποταγής δηλαδή του λαού. Για το λόγο αυτό καλλιεργεί επιζήμια αναμονή στο λαό ταυτίζοντας την αστική διαχείριση που ορέγεται να ασκήσει με δήθεν «αλλαγή κατεύθυνσης».

Για τον ίδιο λόγο ανακινεί μια αποπροσανατολιστική σκανδαλολογία, φροντίζοντας να αφήνει στο απυρόβλητο τη μήτρα των σκανδάλων αλλά και το μεγαλύτερο απ' όλα τα σκάνδαλα, που συνίσταται στην κλοπή του πλούτου που παράγει ο λαός από μια χούφτα κεφαλαιοκράτες. Στο πνεύμα αυτό κινήθηκε η παρέμβαση, προχτές, του Αλ. Τσίπρα, στη Βουλή, για την υπόθεση της «Ζήμενς», αλλά και οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ χτες. Ο Δ. Παπαδημούλης (ρ/σ ΝΕΤ) έκανε παντιέρα την πρόταση που ετοιμάζει το κόμμα του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο μνημόνιο, η οποία θα κατατεθεί πιθανότατα μέσα στη βδομάδα.

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιοι του φόρεσαν τον ζυγό στην πλάτη», ισχυρίστηκε ο Δ. Παπαδημούλης, όταν το κόμμα του κάθε άλλο παρά αυτό κάνει, αποσυνδέοντας το μνημόνιο απ' την ευρωενωσιακή στρατηγική, της οποίας είναι πιστή αντιγραφή. Επιμένοντας στον αποπροσανατολισμό πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως «το μνημόνιο το έφερε ο κακός τρόπος διακυβέρνησης της χώρας για πολλά χρόνια». Θέση που «ευλογεί τα γένια» του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπόσχεται έναν άλλο τρόπο διακυβέρνησης, κρύβοντας ότι αυτός αντικειμενικά υπηρετεί την τάξη που εξουσιάζει και έχει στα χέρια της τα κλειδιά της οικονομίας. Αλλά και που προσκρούει στην πραγματικότητα, που θέλει όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ να εφαρμόζουν την ίδια ακριβώς πολιτική με ή χωρίς μνημόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε λέει ότι τα μέτρα θα παίρνονταν και δίχως μνημόνιο, ότι είναι προ πολλού αποφασισμένα σε επίπεδο ΕΕ και είναι μέτρα που απαντούν στις ανάγκες των μονοπωλίων που εξουσιάζουν για να ξεπεράσουν την κρίση και να επανέλθουν σε τροχιά κερδοφορίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ