Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Καθοριστική η πρόταση του ΚΚΕ

Οι εξελίξεις σε Ελλάδα και ΕΕ επιβεβαιώνουν την επικαιρότητα της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ, για κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων, του μεσοπρόθεσμου και των εφαρμοστικών νόμων. Αναδεικνύουν ταυτόχρονα την ανάγκη, τα αιτήματα που προβάλλει στην πρότασή του το Κόμμα να αποτελέσουν στόχους πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ως ελάχιστη προϋπόθεση για να ανασάνει ο λαός από τη βαρβαρότητα που τον καταδικάζουν η ΕΕ, τα κόμματά της στην Ελλάδα, η ντόπια και ξένη πλουτοκρατία. Καμιά άλλη «διέξοδος», με όσες περικοκλάδες κι αν επιχειρούν να τη σερβίρουν, δεν απαντάει στα λαϊκά συμφέροντα, στο βαθμό που δεν αμφισβητεί την ΕΕ και τα μονοπώλια, δεν περιέχει στόχους που βοηθούν το λαό να κατανοήσει το χαρακτήρα της κρίσης και της λυκοσυμμαχίας.

Σήμερα, όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, αναγνωρίζουν το χρέος (ολόκληρο ή μέρος του) σαν υποχρέωση του λαού να το ξεπληρώσει, ενώ δεν έχει καμιά ευθύνη στη δημιουργία του. Εχουν συνταχθεί πίσω από τη θέση για διαπραγμάτευση της συμφωνίας με την τρόικα και διαγκωνίζονται για το ποιος είναι καλύτερος συνομιλητής της ΕΕ και της τρόικας. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ σχημάτισαν κυβέρνηση με στόχο την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Με φοβέρες και εκβιασμούς προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι οι στρατηγικές επιλογές της ντόπιας πλουτοκρατίας ταυτίζονται με το δικό του συμφέρον. Αρα πρέπει να αποδεχτεί θυσίες, να μην αντιδράσει στα μέτρα, που δεν έχουν τέλος.

Τελευταία, ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συντάσσεται με τη θέση για επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, σαν ζητούμενο της όποιας διαπραγμάτευσης. Καλλιεργεί αυταπάτες ότι κάτι καλό θα προκύψει για το λαό, αν τα μέτρα που τον εξοντώνουν κατανεμηθούν σε τέσσερα αντί για δυο χρόνια. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν για προαπαιτούμενο την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη. Ταυτίζονται με τις θέσεις μερίδων της πλουτοκρατίας που ζητάνε «άλλο μείγμα» στην αστική διαχείριση της κρίσης, προσαρμοσμένο στα δικά τους ιδιαίτερα συμφέροντα. Από αυτή τη σκοπιά, τίποτα θετικό δεν προβλέπουν για το λαό, καμιά ανακούφιση δεν πρόκειται να του προσφέρουν.

Το ΚΚΕ λέει: Οργάνωση και λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Οι στόχοι αυτοί είναι άρρηκτα δεμένοι με την πρόταση νόμου για κατάργηση των μνημονίων και των βάρβαρων νόμων τους, αφού η υλοποίησή της προϋποθέτει σύγκρουση με την ΕΕ και τη στρατηγική της, ανυπακοή στους νόμους και τα δεσμά της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας. Ενας τέτοιος αγώνας είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει διέξοδο στο λαό, να τον βγάλει όρθιο και πραγματικό νικητή από την κρίση. Αυτόν τον αγώνα, μόνο το ΚΚΕ μπορεί να τον εμπνεύσει και να τον καθοδηγήσει, επειδή η στρατηγική του δεν αναγνωρίζει δεσμεύσεις στο κεφάλαιο, πολεμάει τη στρατηγική του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ