Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
«Καίγονται» και αυτοί για «επιμήκυνση»

Στον πλέον ένθερμο οπαδό της αναδιαπραγμάτευσης, την οποία ξόρκιζε προεκλογικά, αλλά και της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του για τη συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά, καταγγέλλει τον Ελληνα πρωθυπουργό ότι «μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει κάτι που να θυμίζει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης από τα χείλη του» και προσθέτει ότι «η θρυλούμενη επιμήκυνση και επαναδιαπραγμάτευση πνίγηκαν στα "κύματα συμπάθειας" της κ. Μέρκελ προς τον "δοκιμαζόμενο" ελληνικό λαό, αλλά και την αναμονή της έκθεσης της τρόικας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να παρουσιάζει την ελληνική κυβέρνηση σαν υποτακτική της Γερμανίας, αποπροσανατολίζοντας το λαό από τον πραγματικό χαρακτήρα της κρίσης, το ρόλο της ντόπιας αστικής τάξης και την αγιάτρευτη ανισομετρία στον καπιταλισμό. Οπως λέει στην ανακοίνωσή του, «ο κ. Σαμαράς, απλώς, δήλωσε "υπερήφανα και αξιόπιστα" την υποταγή του στη γερμανική ακαμψία».

Επαληθεύοντας ότι όραμά του είναι μια «καλύτερη» διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της ΕΕ, με τους ίδιους δηλαδή συμμάχους της ντόπιας αστικής τάξης, τους οποίους κατά τα άλλα καταγγέλλει, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι «ο πρωθυπουργός τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα».

Για ασυνέπεια μεταξύ «προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών πράξεων» κατηγορούν την κυβέρνηση οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες», παρατηρώντας κι αυτοί ότι «ο κ. Σαμαράς δεν τόλμησε καν να αναφέρει τη λέξη επιμήκυνση, παρότι ρητά ερωτήθηκε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ