Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Υπέγραψε μείωση των μισθών

Καταπάτησε τη θέληση των εργαζομένων, που απαίτησαν να πάρει απόφαση για τη σύμβαση η γενική τους συνέλευση!

Στην υπογραφή τριετούς επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας προχώρησε χτες η συνδικαλιστική πλειοψηφία στο ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας που επιβάλλει μείωση των μισθών από 4% έως 11% (μέση μείωση περίπου 7%) για το 90% των εργαζομένων. Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση να υπογράψουν τη σύμβαση είχαν πάρει πριν μια βδομάδα οι παρατάξεις ΔΗΣΥΕ (πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ), ΔΑΚΕ (ΝΔ) και «Διαφάνεια» (νέα παράταξη που επίσης προέρχεται πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, σε αυτή συμμετέχει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος).

Οι ίδιες παρατάξεις αγνόησαν κατ' επανάληψη την πρόταση της «Ενιαίας» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) την απόφαση για την επιχειρησιακή σύμβαση να την πάρουν οι εργαζόμενοι μέσα από γενική συνέλευση. Ακόμα χειρότερα χτες και πριν υπογράψουν τη σύμβαση καταπάτησαν κατάφορα τη θέληση και απόφαση των εργαζομένων.

Μετά την απόφαση της πλειοψηφίας να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης, η «Ενιαία» αντέδρασε άμεσα και κατέβασε κείμενο στους εργαζόμενους με το οποίο: καταγγέλλεται «η απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ να προχωρήσει σε υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης με μειώσεις μισθών», απορρίπτεται η μείωση των μισθών, απαιτείται την απόφαση για το περιεχόμενο της σύμβασης να την πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από γενική συνέλευση. Το κείμενο συγκέντρωσε υπογραφές πάνω από τον απαιτούμενο αριθμό που προβλέπει το καταστατικό και με βάση αυτό 11 σύμβουλοι του ΔΣ (της «Ενιαίας» και από άλλες παρατάξεις) κατέθεσαν χτες το πρωί πρόταση στο ΔΣ για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Η απάντηση που έδωσαν προφορικά οι εκπρόσωποι των ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ είναι ότι πρώτα θα υπογράψουν τη σύμβαση και μετά θα πάνε στη σύγκληση γενικής συνέλευσης! Λίγες ώρες μετά υπέγραψαν τη σύμβαση, παρακάμπτοντας τη θέληση και απόφαση των εργαζομένων για να τους φέρουν έτσι μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα, στηρίζοντας τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org