Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σαθρά κυβερνητικά άλλοθι...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ότι «η δομή της χώρας απειλείται από το μεταναστευτικό»; Αν όχι, το ξέρει η κυβέρνηση και το διαμήνυσε (και) χτες ένας υπουργός της ο Νίκος Δένδιας.

Υποθέτουμε, λοιπόν, ότι οι «εισβολείς» μετανάστες κάπου μαζεύονται και υφαίνουν τα δόλια σχέδιά τους εναντίον των Ελλήνων εργαζομένων.

Αυτοί αποφάσισαν, άλλωστε, ως γνωστόν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων που οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Αυτοί αποφασίζουν για τις ομαδικές απολύσεις. Αυτοί συμφωνούν στην ακρίβεια των προϊόντων.

Είναι, επίσης, βέβαιο ότι οι μετανάστες ευθύνονται για τις 150.000 διώξεις υπαλλήλων από το Δημόσιο, και φυσικά έχουν απεργαστεί στα μυστικά τους κρυσφήγετα το ξεπούλημα του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, των λιμανιών κ.λπ.

Οι πολυεθνικές, οι τράπεζες, οι εφοπλιστές, που τόσα χρόνια επωφελήθηκαν από την εργασία, την εκμετάλλευση και σε πάρα πολλές περιπτώσεις από την ίδια τη ζωή των μεταναστών δεν έχουν καμία σχέση με τα παραπάνω.

Για το σχέδιο περικοπών των 11,6 δισεκατομμυρίων που θα μας πλασάρει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση, τι να συζητάμε: Προφανώς ...μετανάστες θα το έχουν σκεφτεί, εκπονήσει και συμφωνήσει.

ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ όμως ο πρωθυπουργός για τις βραχονησίδες: «Δεν τίθεται θέμα ξεπουλήματός τους, αλλά η μετατροπή αναξιοποίητης γης σε περιουσιακό στοιχείο»....

Μόνο που ξεχνάει μια μικρή, ασήμαντη λεπτομέρεια: Οτι πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο του κράτους και ως εκ τούτου πρέπει να εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού.

Σίγουρα, λοιπόν, το να ξεπουλάς νησιά, ακτές, δάση, αιγιαλούς σε επιχειρηματίες σε τίποτε δεν έχει να κάνει με τις ανάγκες ενός λαού που δεν έχει πρόσβαση στο στοιχειώδες δικαίωμα των ολιγοήμερων διακοπών.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ