Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ
Αισιοδοξία παρά τις δυσκολίες

Με 61 αθλητές και αθλήτριες - οι οποίοι θα αγωνιστούν στα 9 αθλήματα εκ των 20 περιλαμβανομένων στο πρόγραμμα - θα λάβει μέρος η ελληνική ομάδα στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» (29/8 - 9/9).

Παρά τα ευχολόγια και τις (για λόγους εντυπώσεων) υποσχέσεις των αρμοδίων, οι αθλητές - αθλήτριες, οι γονείς και οι προπονητές τους παλεύουν σχεδόν μόνοι τους. Διαχρονικά αναγκάζονται - από τις αντιλαϊκές κυβερνητικές πολιτικές - να επωμιστούν τεράστια βάρη, στην προσπάθειά τους να μην στερηθούν αυτά τα παιδιά μια (πολύ περισσότερο γι' αυτά) ζωτικής σημασίας δυνατότητα. «Καθ' όλη τη διάρκεια της προ-Παραολυμπιακής προετοιμασίας και πορείας στο δρόμο για το Λονδίνο, προέκυψαν ουσιαστικές δυσκολίες», παραδέχτηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ), Γ. Φουντουλάκης. Που έθεσε ως στόχο διψήφιο αριθμό μεταλλίων (στο Πεκίνο ήταν 24).

Στην παρουσίαση της ομάδας χθες, το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και κομμάτων. Από το ΚΚΕ παραβρέθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Σπ. Χαλβατζής. Στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Το δικό σας παράδειγμα, αθλητών, συνοδών, προπονητών αλλά και των γονιών σας, είναι αυτό που δίνει το μήνυμα. Μήνυμα ότι παλεύετε για τη ζωή. Παλεύετε για αξίες. Αξίζετε συγχαρητήρια. Το κράτος έχει υποχρέωση να στηρίζει όχι ηθικά μόνο, αλλά κυρίως να δημιουργεί τις απαραίτητες υποδομές ώστε να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους. Καλή επιτυχία και καλή επιστροφή. Λίγα ή πολλά μετάλλια, δεν έχει σημασία. Ξεχωριστή σημασία έχει η μεγάλη προσπάθεια που το σύνολο αυτής της ομάδας καταβάλλει».

Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας θα είναι ο Χρ. Ταμπαξής. Ο 35χρονος κολυμβητής του ΠΑΣΚΑ - που συμμετέχει σε Παραολυμπιακούς Αγώνες για 5η συνεχόμενη φορά (ξεκίνησε το 1996 στην Ατλάντα) - είναι κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων και δύο παγκοσμίων ρεκόρ (στα 50 και 100 μέτρα ύπτιο). Στην διοργάνωση θα λάβουν μέρος σε 503 αγωνίσματα, περισσότεροι από 4.200 αθλητές - αθλήτριες από 165 χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ