Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μετανάστες καταγγέλλουν επιθέσεις

Το άγριο κυνηγητό των δυνάμεων καταστολής συνεχίζεται

Συνεχίζονται οι προσαγωγές και οι συλλήψεις μεταναστών στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς». Ηδη, έχουν ξεπέρασει τις 10.000 οι προσαγωγές μεταναστών από διάφορα σημεία του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας. Μόνο χτες, προσήχθησαν 638 άτομα, ενώ συνελήφθησαν 16, καθώς φέρονται να μην είχαν τα απαραίτητα χαρτιά παραμονής. Ακόμα, χτες έγιναν 16 έφοδοι σε σπίτια διαφόρων περιοχών της Αθήνας, προκειμένου να εντοπιστούν μετανάστες. Συνολικά, από τις 2 Αυγούστου όταν και ξεκίνησε το κυνήγι μεταναστών σε Εβρο και Αθήνα, έχουν προσαχθεί 10.076 άτομα και έχουν συλληφθεί 1.886.

Στο μεταξύ, κρούσματα αστυνομικής βαρβαρότητας με ξυλοδαρμούς, βασανιστήρια και μαζικές προσαγωγές μεταναστών στη συντριπτική τους πλειοψηφία με χαρτιά, στα πλαίσια της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», κατήγγειλαν χτες σε συνέντευξή τους, μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν μαζί με την Πακιστανική Κοινότητα και άλλες οργανώσεις. Κατήγγειλαν, από την μία πλευρά συμμορίες φασιστοειδών με μαχαίρια να στέλνουν μετανάστες στα νοσοκομεία κι από την άλλη κρούσματα αστυνομικής βαρβαρότητας στο δρόμο, στα αστυνομικά τμήματα και στα σπίτια των μεταναστών.

Με επώνυμες καταγγελίες, δύο Πακιστανοί εργάτες κατήγγειλαν «αστυνομικούς της ομάδας Δίας κατά τη διάρκεια ελέγχων στο Αιγάλεω, να τους χαστουκίζουν όταν είπαν τον τόπο καταγωγής τους». Μάλιστα, τον έναν από αυτούς αστυνομικός της ομάδας «Δίας» με πένσα του πάτησε το δάκτυλο ενώ τους έλεγαν να φύγουν από τη χώρα «γιατί εμείς δεν έχουμε δουλειές κι εσείς δουλεύετε». Οι ίδιοι κατήγγειλαν ότι «στο Β' Αστυνομικό Τμήμα του Αιγάλεω τούς φόρεσαν κράνη οι αστυνομικοί και τους χτυπούσαν τα κεφάλια αναμεταξύ τους». Ενώ όταν τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν ένας από τους αστυνομικούς του Τμήματος έφερε ψαλίδι και «μου έκοψε το μισό μουστάκι...» είπε χαρακτηριστικά ο ένας από τους μετανάστες. Επίσης, αίσθηση προκάλεσαν και οι επώνυμες καταγγελίες δύο μεταναστών εργατών που δουλεύουν στον Ασπρόπυργο από το Πακιστάν και μένουν στο Περιστέρι. Μετά από επιθέσεις που δέχτηκαν από άτομα με μηχανές που έσπασαν την πόρτα του σπιτιού τους κάλεσαν την Αστυνομία. Οπως κατήγγειλαν, «αστυνομικοί της ομάδας "Δίας" και αστυνομικοί με περιπολικά από το Τμήμα της περιοχής ήρθαν τους έδειραν, τους έφτυσαν, μάλιστα ένας έσπασε ένα μπουκάλι από μπύρα και τους έλεγε ότι αν δεν φύγετε από τη χώρα θα τους σφάξει...».

Είναι γεγονός ότι οι μετανάστες από το Πακιστάν δέχονται όλο και περισσότερες επιθέσεις στη λογική του τσουβαλιάσματος ότι όλοι είναι εγκληματίες. Αξίζει να θυμήσουμε ότι δύο Πακιστανοί έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να σώσουν δύο Ελληνες εγκλωβισμένους σε αυτοκίνητο στις γραμμές του τρένου στον Αγ. Στέφανο τον περασμένο Απρίλη...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ