Κυριακή 19 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αθλητικό Camp της ΚΝΕ

8-15 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Αντ. Τρίτση»

Στα πλαίσια του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, που θα γίνει στο Πάρκο Τρίτση (Ιλιον), θα πραγματοποιηθεί Αθλητικό Camp της ΚΝΕ για νέους και νέες, αλλά και για μεγαλύτερες ηλικίες, από τις 8 έως τις 15 Σεπτέμβρη. Οι δραστηριότητες του Aθλητικού Camp έχουν στόχο να αναδείξουν τη σημασία και την αναγκαιότητα της φυσικής αγωγής ως δραστηριότητας που συμβάλλει στη βελτίωση της υγείας, της προσωπικότητας και ποιότητας ζωής, που καλλιεργεί αγωνιστικές συλλογικές αξίες.

Η ΚΝΕ καλεί τους νέους να πάρουν μέρος στο Αθλητικό Camp, να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό, σε μια περίοδο που η κυρίαρχη πολιτική και οι συνέπειες της στη ζωή των νέων - αδιέξοδα, ανασφάλεια, ατέλειωτο κυνήγι για το μεροκάματο, έλλειψη ελεύθερου χρόνου, εμπορευματοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων, υποβάθμιση σχολικού και σωματειακού αθλητισμού κλπ. - στερούν το δικαίωμα στην άθληση μετατρέποντάς το σε ακριβοπληρωμένο και απρόσιτο εμπόρευμα.

Να διαμορφωθεί μέσα στη νεολαία, το λαό, τους μαζικούς φορείς ρεύμα διεκδίκησης για το δικαίωμα στη φυσική αγωγή και τον αθλητισμό μέσα στο σχολείο, το σωματείο και τη γειτονιά.

Δραστηριότητες
  • Σάββατο 8 Σεπτέμβρη: 18.30 Ποδηλατικός γύρος του πάρκου για παιδιά.
  • Σάββατο 8 Σεπτέμβρη - Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη: Τουρνουά μπάσκετ «3on3» (ηλικίες άνω των 13 ετών).
  • Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη - Σάββατο 15 Σεπτέμβρη: Τουρνουά σκάκι (Σιμουλτάνε - Μπλιτς).
  • Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη: 18.00 Σεμινάριο γνωριμίας με πολεμικές τέχνες (τζούντο - τάε κβον ντο) από διακεκριμένους αθλητές και προπονητές.
  • Σάββατο 15 Σεπτέμβρη: 17.00 Σεμινάριο γνωριμίας με τα αθλήματα του στίβου.
  • Σάββατο 15 Σεπτέμβρη: 10.30 Αγώνας δρόμου 5 χλμ ενάντια στα ναρκωτικά (σημείο εκκίνησης πλατεία Ιλίου).
Διαλέξεις - συζητήσεις με θέμα «Ασκηση και Υγεία»
  • Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη: 20.00 Οφέλη της άσκησης σε νεανικούς πληθυσμούς.
  • Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη: 20.00 Ασκηση σε πληθυσμούς με προβλήματα υγείας.
  • Σάββατο 15 Σεπτέμβρη: 19.00 Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός - Δικαίωμα και Ανάγκη.

Για τα τουρνουά μπάσκετ και σκάκι, τον ποδηλατικό γύρο και τον αγώνα δρόμου 5 χλμ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχές στα mail: mail@odigitis.gr, kne@kne.gr, στο τηλ. 698.7706.814 και στις οργανώσεις της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org