Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΔΙΕΞΟΔΑ

Η ΚΡΙΣΗ: «Η ανισομερής ανάπτυξη των χωρών της Ευρωζώνης υπήρξε το εκ γενετής πρόβλημα του ευρώ. Η νάρκη του κοινού νομίσματος. Σήμερα κινδυνεύει να εκραγεί με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Ευρώπη αλλά και την παγκόσμια οικονομία (...) η Ελλάδα αναδείχθηκε στον ασθενέστερο κρίκο της Ευρωζώνης και η αλήθεια είναι πως θα είχε σπάσει χωρίς έξωθεν βοήθεια και έσωθεν θυσίες (...) τα κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στη χώρα μας δεν έχουν άλλο δρόμο από την ανάληψη του τεράστιου πολιτικού κόστους για τα επώδυνα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ. Αλλά και το προνόμιο της "κομματικής θυσίας" για την αποφυγή μιας εθνικής καταστροφής» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ: «η κατηγορία των στεγαστικών δανείων είναι αυτή που απασχολεί ιδιαίτερα τις τράπεζες, καθώς το 2010 μόλις που ξεπερνούσαν το 10% τα "κόκκινα δάνεια". Πλέον, σχεδόν δύο στα 10 δάνεια δεν αποπληρώνονται, ποσοστό που αντιστοιχεί σε σχεδόν 14 δισ. ευρώ» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ)

ΟΙ ΒΕΡΕΣ: «σε μαζικές πωλήσεις χρυσού αναγκάζονται να προχωρήσουν τα νοικοκυριά στην Πορτογαλία καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση της χώρας (...) ο Πάολο Ολιβέιρα αναγκάστηκε μαζί με την σύζυγό του να πουλήσουν τις βέρες τους προκειμένου να καταβάλει το ενοίκιο, ένα μήνα αφού είχε απολυθεί από την εργασία του» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΤΟ «ΤΙΠΟΤΕ»: «όσο περισσότερα προσπαθείς να πάρεις από κάποιον που διαθέτει όλο και λιγότερα, διατρέχεις τον κίνδυνο να μην πάρεις τίποτε. Δηλαδή πολλοί από τους παραλήπτες των εφετεινών εκκαθαριστικών δεν θα πληρώσουν - γιατί δεν θα μπορούν να πληρώσουν» (στα ΝΕΑ)

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΙ: «Πανελλαδικές... τείνουν να γίνουν οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, καθώς ο ένας μετά τον άλλο οι τοπικοί φαρμακευτικοί σύλλογοι προχωρούν σε αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (...) Αυτό σημαίνει έξτρα ταλαιπωρία για χιλιάδες ασφαλισμένους, οι οποίοι πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το συνολικό κόστος των φαρμάκων τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον Οργανισμό» (στο ΕΘΝΟΣ)


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ