Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι δόσεις για φορο-χαράτσια

Λειτουργεί από την προηγούμενη Πέμπτη το ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών, μέσω του οποίου οι φορολογούμενοι μπορούν να μάθουν τις δόσεις με βάση τις οποίες μπορούν να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος και τα χαράτσια που περιλαμβάνονται στα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας. Το σύστημα απευθύνεται σε όλα τα φυσικά πρόσωπα, ανεξάρτητα αν έχουν υποβάλει τη φορολογική δήλωσή τους ηλεκτρονικά ή γραπτά.

Οσοι επιθυμούν να ενημερωθούν για τον αριθμό και το ύψος των δόσεων που τους αναλογεί πρέπει να «πάνε» στην ιστοσελίδα http://www.gsis.gr/ του υπουργείου Οικονομικών και να πατήσουν την παραπομπή «Αναμόρφωση δόσεων Φόρου Εισοδήματος». Θα «ανοίξει» μία εφαρμογή όπου οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και τον αριθμό ειδοποίησης που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα.

Οσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 30 Ιούνη μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 7 δόσεις από 31 Αυγούστου.

Οσοι φορολογούμενοι έχουν καταβάλει την πρώτη δόση στις 31 Ιούλη μπορούν να πληρώσουν το υπόλοιπο σε 6 δόσεις από 30 Σεπτέμβρη.

Για όσους φορολογούμενους η εκκαθάριση γίνεται με ημερομηνία μετά την 31 Αυγούστου ο φόρος μπορεί να πληρωθεί σε τόσες ισόποσες δόσεις, όσοι είναι οι μήνες που απομένουν μετά την ημερομηνία βεβαίωσης και μέχρι το Φλεβάρη του 2013.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ