Σάββατο 18 Αυγούστου 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Απολύσεις και αντιφάσεις του συστήματος...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΤΟΥΝ η άγρια λιτότητα, οι τεράστιες περικοπές στο δημόσιο τομέα, η πλήρης απαξίωση των υπηρεσιών του κράτους με το... ρουσφέτι;

Πώς είναι δυνατόν να τάζουν, να υπόσχονται θέσεις, να εκμαυλίζουν συνειδήσεις, να εκβιάζουν και γενικώς να κάνουν τη δουλειά που ξέρουν χρόνια όταν... πρέπει να μειώσουν το προσωπικό στο Δημόσιο;

Ε, λοιπόν, φαίνεται πως όταν... συνασπίζονται μπορούν να βρουν τις κατάλληλες λύσεις ακόμη και σε προβλήματα που δείχνουν άλυτα. Ολα γίνονται άμα μπλέξει κανείς με κυβερνήσεις σαν κι αυτή που έχουμε.

Ποια είναι η λύση; Αν πιστέψουμε τα σχετικά δημοσιεύματα, η εφεδρεία στο Δημόσιο ...με εξετάσεις ή αξιολόγηση! Αυτό σκέπτονται, όπως φημολογείται.

Με ένα σμπάρο ...τρία τρυγόνια! Γιατί... «φωνάζει» από τώρα το πώς θα προωθήσουν ένα τέτοιο σχέδιο. Δε θέλει άλλωστε και πολλή φαντασία. Τους ξέρουμε πια.

Θα απολύσουν καταρχήν εργαζόμενους. Κατά κύριο λόγο από τις «μη αποδοτικές» υπηρεσίες, δηλαδή αυτές που δε χρειάζονται οι κεφαλαιοκράτες (Ισως καταργήσουν και μερικές μέσα στον όλο χαμό).

Θα «βολέψουν» τους ημέτερους! Σιγά πια μη δε βρεθεί ένα «συστηματάκι» που και τα ρουσφέτια να κάνει και να μοιάζει «αντικειμενικό»... Ξέρετε, κάποια «ανεξάρτητη αρχή» ή κάτι παρεμφερές.

Και στο τέλος θα μας πουλήσουν και το παραμύθι ότι επιτέλους επέρχονται η αξιοκρατία, ο έλεγχος και η εύρυθμη λειτουργία με σύγχρονα συστήματα στο Δημόσιο.

Αλλωστε, μια τέτοια ιστορία μπορεί να καλύψει πολιτικά μπόλικους χώρους. Κυρίως αυτούς που κόπτονται μήπως τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν είναι «οριζόντια». Οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν και... κάθετα.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ