Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις για το Μπλόκο της Κοκκινιάς

Με καταθέσεις στεφάνων σε διάφορα σημεία της Νίκαιας ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 17 Αυγούστου οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα θύματα των ναζί κατακτητών στο Μπλόκο της Κοκκινιάς τον Αύγουστο του 1944. Τις εκδηλώσεις διοργανώνει το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

Οι καταθέσεις στεφάνων θα ξεκινήσουν στις 6μ.μ. από την πλατεία Αγίου Νικολάου και θα συνεχιστούν σε όλα τα σημεία που δολοφονήθηκαν πατριώτες.

Στις 8.45 μ.μ. θα γίνει εκδήλωση στον ιερό χώρο της Μάνδρας που συνδιοργανώνουν η Αχτιδική Επιτροπή Κοκκινιάς - Κορυδαλλού - Ρέντη του ΚΚΕ και η Διοικούσα Επιτροπή ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κοκκινιάς με ομιλητή τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με αντάρτικα τραγούδια.

Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 19 Αυγούστου. Στις 10 το πρωί στην πλατεία 17ηςΑυγούστου 1944 θα γίνουν ομιλίες εκπροσώπου της ΠΕΑΕΑ και του Νίκου Τούσσα, γραμματέα της Νομαρχιακής Οργάνωσης Πειραιά της ΚΝΕ και μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και πορεία προς το Γ΄ Νεκροταφείο στο κοινοτάφιο των εκτελεσμένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ