Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΔΑΣ ΟΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Κάλεσμα σε οργανωμένο αγώνα

Κάλεσμα για μαζική οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων στους δήμους της περιοχής απηύθυνε η ΔΑΣ - ΟΤΑ Μαγνησίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποί της, προχτές, στο Δημαρχείο του Βόλου.

Μιλώντας στη συνέντευξη η Εύη Καρυδάκη, κατηγόρησε τις Δημοτικές Αρχές που υμνούν το μονόδρομο του «Καλλικράτη» και την ΕΕ ότι επιταχύνουν την παράδοση των κοινωνικών δομών σε ιδιωτικούς φορείς και, αξιοποιώντας την κρατική υποχρηματοδότηση και τον αποδεκατισμό του προσωπικού, οδηγούν στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας, εμφανίζονται πρόθυμες να απολύουν εργαζόμενους, να σπάνε τις Συλλογικές Συμβάσεις κλπ.

Αναφερόμενη στο Δήμο Βόλου σημείωσε ότι, όπως δήλωσε ο ίδιος δήμαρχος, τα οικονομικά του αντέχουν ακόμη μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη - κάποιοι άλλοι δήμοι ήδη δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη μισθοδοσία των υπαλλήλων τους - ενώ έχουν γίνει μειώσεις μισθών εργαζομένων που φτάνουν στο 45%-50% κι από το Σεπτέμβρη αναμένονται νέες.

Κατήγγειλε τις άλλες παρατάξεις του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας που πρόσκεινται σε ΔΗΜΑΡ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ότι επέλεξαν τη γραμμή του συμβιβασμού και λειτουργούν ως παρακλάδι των δημοτικών διοικήσεων, αρνούμενες τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και κρατώντας τους εργαζόμενους στην άκρη της θύελλας που έχει ξεσπάσει.

Η εκπρόσωπος της ΔΑΣ - ΟΤΑ κάλεσε τους εργαζόμενους στους δήμους να αναλάβουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης, κοινής δράσης και διεκδίκησης, μέσα από τις επιτροπές του ΠΑΜΕ των ΟΤΑ, να οργανώσουν τον αγώνα τους, όλοι μαζί εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μόνιμοι και συμβασιούχοι, άνεργοι, ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ, γονείς και όλα τα λαϊκά στρώματα, που έχουν κοινό συμφέρον από σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές δομές, να απαιτήσουν μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών.

Ζήτησε, δε, να υπάρξει άμεση κρατική χρηματοδότηση των δήμων, να διασφαλιστεί η μισθοδοσία των εργαζομένων, να μη γίνει καμία ιδιωτικοποίηση και απόλυση και καμία επιχειρηματική - ανταποδοτική λειτουργία υπηρεσιών των δήμων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org