Τρίτη 14 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η βαρβαρότητα είναι για τη σωτηρία του κεφαλαίου...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΓΙΑ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ μας είπε - ενόψει 15 Αυγούστου - ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Αν μας δουλεύει ...καλώς. Απλά κάνει τη δουλειά του. Αν πιστεύει κάτι από αυτά, προφανώς υπάρχει πρόβλημα.

Γιατί αν στην κυβέρνηση - και ιδίως στη Νέα Δημοκρατία - νομίζουν ότι σήκωσαν κάποιο «λάβαρο σωτηρίας» και ο κόσμος τούς ακολουθεί γεμάτος αυταπάρνηση και έτοιμος για θυσίες, ζούνε σε ένα δικό τους μαγικό κόσμο.

Οχι πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να κάνει πολλά όταν το θέλει. Ομως... «στραβός» δεν είναι και βλέπει πολύ καλά τι του ετοιμάζουν και γιατί. Γνωρίζει ποιοι θα κερδίσουν από τα μέτρα που «ψήνονται» και ποιοι θα χάσουν.

Οπότε η Νέα Δημοκρατία και ο Αντ. Σαμαράς ας αφήσουν κατά μέρος τον ψευτοπατριωτισμό που δεν πείθει ούτε τους ίδιους τους ψηφοφόρους τους.

ΑΛΛΩΣΤΕ, ΕΝΑ ΠΟΛΥ ωραίο δείγμα ...πατριωτισμού έδωσε ο υπουργός του Κ. Χατζηγάκης. Συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρεσβευτή, Ντάνιελ Σμιθ, για να τον διαβεβαιώσει πως «οι διαρθρωτικές αλλαγές θα γίνουν ανεξαρτήτως του πολιτικού κόστους»!

Κι όταν αυτοί λένε «πολιτικό κόστος» εννοούν, φυσικά, απολύσεις, φτώχεια, δυστυχία και ανέχεια. Τώρα, το γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται διαβεβαιώσεις αυτού του είδους δε νομίζουμε ότι θέλει και πολλή φαντασία.

Για μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων μιλάμε, για ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, για διεθνείς «παίκτες» που σαφώς ενδιαφέρονται να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Μπορούν οι Αμερικανοί να είναι απέξω από το πανηγύρι; Ντροπή...

ΑΝΗΣΥΧΕΙ - ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ - η κυβέρνηση από την αύξηση των ρατσιστικών επιθέσεων. Πραγματικά ευαίσθητη!

Το ότι οι επιχειρήσεις τύπου «Ξένιος Ζευς» και το όργιο ξενοφοβίας που επικρατεί στα τηλεοπτικά κανάλια αυτό τον καιρό τους έχει περάσει από το μυαλό πως ...ίσως κάπως να συνδέονται με αυτές τις επιθέσεις;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ