Τρίτη 14 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ασυδοσία των εκπροσώπων του κεφαλαίου...

Στο πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» του Σαββατοκύριακου, διαφημιζόταν το «σχέδιο - πρόταση της τρόικας» να αρθεί κάθε απαγόρευση που υπάρχει στη διενέργεια πλειστηριασμών ακινήτων, με το σκεφτικό ότι αν βγουν στο σφυρί 100.000 κατοικίες οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν είναι σε θέση λόγω της κρίσης να πληρώσουν τις δόσεις τους στις τράπεζες, τότε θα... πέσουν οι τιμές στα ακίνητα. Κάνει εντύπωση και ότι η εφημερίδα δεν βγάζει την παραμικρή άχνα και εμφανίζει το όλο θέμα ωσάν να το υιοθετεί, αρνούμενη να μιλήσει για την αθλιότητα του πράγματος.

Δεν διαφεύγει της προσοχής μας ότι όλοι όσοι ασχολούνται με τα μνημόνια και τους οικονομικούς δείκτες έχουν γραμμένο τον κόσμο στα παλιά τους τα παπούτσια. Ούτε ξεχνάμε τα τόσα και τα τόσα μέτρα που παίρνονται δυόμισι χρόνια τώρα για να χορτάσει το τέρας της κρίσης τους. Ομως, όταν η επίτευξη κάποιου οικονομικού δείκτη, στην προκειμένη περίπτωση η μείωση των τιμών στα ακίνητα, μπορεί να στηριχθεί με τέτοιους τρόπους, τότε δεν μιλάμε απλά για ξεπεσμό και πρόκληση. Μιλάμε για την ωμή βαρβαρότητα, που κάποιοι έχουν το θράσος να την παρουσιάζουν ως «αντικειμενική κατάσταση», που υποτίθεται ότι εμείς πρέπει να αντιμετωπίσουμε κι άλλες τέτοιες τρίχες.

Η εμμονή τους να στηρίξουν με κάθε τρόπο μια χούφτα παράσιτα που ζουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, τους οδηγεί σε όλο και πιο επικίνδυνους ατραπούς. Δεν τους φτάνει που τόσο καιρό τσακίζουν τον κόσμο, κάνοντας εκατομμύρια εργαζόμενους να βογκάνε από την ανημπόρια που τους έχουν προκαλέσει. Δεν τους φτάνουν τα λαϊκά νοικοκυριά που χρεοκοπούν μέσα στα σπίτια τους. Θέλουν να τους έχουν και πεταγμένους στο δρόμο, προς γνώση και συμμόρφωση και των υπολοίπων...

Με αυτή ακριβώς τη λογική στις παρέες που επεξεργάζονται τέτοιες προτάσεις, οπωσδήποτε θα υπάρχουν και εκείνοι οι κανίβαλοι που θα εύχονταν οι υποψήφιοι να τους αρπάξουν τα σπίτια, οι υπό εκδίωξη - έξωση κακοπληρωτές να ήταν περισσότεροι, αφού έτσι οι τιμές στα ακίνητα θα έπεφταν ακόμα περισσότερο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ