Κυριακή 12 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Υπουργικά ευχολόγια πάνω στα αποκαΐδια

Παρέμβαση στη σύσκεψη του Ν. Γόντικα, εκλεγμένου με το ΚΚΕ στην Περιφέρεια

Στη γνωστή αοριστολογία κινήθηκαν προχτές τόσο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Τατούλης, όσο και ο υπουργός Υγείας, Α. Λυκουρέντζος, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν στους πληγέντες κατοίκους από τις πυρκαγιές στην Αρκαδία. Ενώ ακόμα μαίνονταν εστίες στη μεγάλη έκταση που έγινε στάχτη στις τέσσερις μέρες που μαίνονταν οι πυρκαγιές, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στην Περιφέρεια ο Π. Τατούλης και ο Α. Λυκουρέντζος έμειναν στα «ευχαριστώ» προς τους πυροσβέστες που έκαναν τιτάνιο αγώνα να «δαμάσουν» τις φλόγες και στα ευχολόγια για το υπόλοιπο της αντιπυρικής περιόδου, ενώ η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα με τις ελλείψεις σε προσωπικό, σε μέσα και σε χρήματα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως σύμφωνα με καταγγελίες πυροσβεστών, σε αρκετές περιπτώσεις οι κάτοικοι προμήθευαν με νερό τους άνδρες του Σώματος, πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Μεγαλόπολης ήταν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών και έλλειψης κονδυλίων, ενώ σε μία περίπτωση πυροσβεστικό έμεινε από καύσιμα. Αλλες καταγγελίες ανέφεραν πως λόγω γραφειοκρατίας πυροσβεστικό όχημα του Δήμου Μεγαλόπολης δεν έχει πάρει πινακίδες και πως ο Δήμος Τρίπολης ζήταγε να προσληφθούν χειριστές των συγκεκριμένων οχημάτων κάτι το οποίο «κόπηκε» λόγω έλλειψης χρημάτων.

Οταν πήρε το λόγο ο εκλεγμένος του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας και επισήμανε πως είναι επιτακτική ανάγκη για έκτακτη κρατική ενίσχυση στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, ο Π. Τατούλης προκλητικά απάντησε πως θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τις δικές μας δυνάμεις και δυνατότητες.

Υπενθυμίζουμε πως υπεύθυνη για τη σημερινή κατάσταση, όπως άλλωστε και για τις τραγικές πυρκαγιές του 2007, είναι η πολιτική που στηρίζουν τόσο ο Π. Τατούλης όσο και ο Α. Λυκουρέντζος. Η πολιτική της εμπορευματοποίησης του δασικού πλούτου της χώρας με τους δασοκτόνους νόμους που στηρίζουν εδώ και δεκαετίες τα αστικά κόμματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ