Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Σήμερα η Πανελλαδική Γενική Συνέλευση

Με κινητοποίηση και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας, συνέχισαν και χτες οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, ενώ σήμερα Σάββατο πραγματοποιούν νέα Πανελλαδική Γενική Συνέλευση με θέμα τις μορφές κλιμάκωσης του αγώνα στο ξενοδοχείο NOVOTEL, στις 11 π.μ.

Χτες, οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου) και εκεί αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με στέλεχος του υπουργείου. Για μια ακόμη φορά το υπουργείο Εργασίας «ένιψε τας χείρας του» αναφορικά με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και αρνήθηκε να κάνει δεκτή οποιαδήποτε από τις διεκδικήσεις τους. Είναι δε χαρακτηριστικό, όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι αμέσως μετά τη συνάντηση, ότι το υπουργείο δήλωσε πως δε δικαιούται και δεν έχει τη νομιμοποίηση να παρέμβει για τα ζητήματα των συμβάσεων εργασίας, των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Σήμερα πιεζόμαστε και εκβιαζόμαστε να υπογράψουμε σύμβαση με την Τράπεζα Πειραιώς με συνθήκες γαλέρας και εδώ στο υπουργείο δεν παίρνουν καμιά θέση», σημείωσε με δήλωσή της η Ιβα Καρυώτη, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΤΕ, αμέσως μετά τη συνάντηση. «Δεν είναι δυνατό», επισήμανε η Ι. Καρυώτη, «το υπουργείο Εργασίας, σε τέτοια θέματα συμβάσεων εργασίας και ασφαλιστικών, να λέει στους εργαζόμενους ότι δεν έχει την αρμοδιότητα. Και, στο κάτω - κάτω, η κυβέρνηση έχει την ευθύνη που εμείς βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση αυτήν τη στιγμή. Οπως και να έχει η κυβέρνηση πρέπει να δώσει και τις λύσεις».

Να σημειωθεί πως οι νέες συμβάσεις θα έχουν ως βάση το μεικτό μηνιαίο μισθό που ίσχυε στις 31 Μάη, εντούτοις σε αυτόν δεν θα ενσωματώνονται επιδόματα που προβλέπονται στην επιχειρησιακή σύμβαση των εργαζόμενων της ΑΤΕ. Ταυτόχρονα ισχυρό χτύπημα δέχονται και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων της ΑΤΕ, καθώς η «Πειραιώς» επί της ουσίας καταργεί το αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο Υγείας (ΤΥΠ-ΑΤΕ) και επιδιώκει την ένταξή τους στον κλάδο υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ, που ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι της Πειραιώς.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι καλούνται να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας της Πειραιώς και να μην υπογράψουν καμιά από τις συμβάσεις εργασίας. Αλλωστε, με την προχτεσινή τους γενική συνέλευση αποδοκίμασαν την απόπειρα της πλειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου της ΑΤΕ να βάλει φρένο στον πολυήμερο αγώνα τους και στήριξαν την πρόταξη των ταξικών δυνάμεων για μη υπογραφή των νέων συμβάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ