Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Επίθεση των ΜΑΤ σε συγκέντρωση κατοίκων

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χαλκιδικής του ΚΚΕ καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία και καταστολή της συγκυβέρνησης

Με την επέμβαση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στις Σκουριές και στην Ιερισσό, η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ θέλει να επιβάλει την παράδοση του ορυκτού πλούτου της Χαλκιδικής στα μονοπώλια. Την περασμένη Κυριακή διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν στο συλλαλητήριο κατοίκων της περιοχής στις Σκουριές, το οποίο πραγματοποιήθηκε κατά της επένδυσης της Eldorado Gold στην περιοχή. Η επίθεση έγινε με χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και γκλομπς. Σύμφωνα με καταγγελίες, έγινε χρήση πλαστικών σφαιρών ενάντια στους διαδηλωτές. Ακολούθησε επέμβαση των ΜΑΤ (σ.σ. με μεγάλη χρήση χημικών) σε συλλαλητήριο κατοίκων της περιοχής στην Ιερισσό που έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επέμβαση των ΜΑΤ το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή που άσκησε η συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στο λαό της Ιερισσού που κινητοποιήθηκε ενάντια στην παράδοση του πλούτου της περιοχής στα μονοπώλια.

Σε μια περίοδο που ετοιμάζεται το νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων για την εξασφάλιση των 16 δισ. ευρώ, χτυπώντας μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές κ.ά., η συγκυβέρνηση δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο. Αντιμετώπισε με προκλητική βία και συλλήψεις σε σπίτια την αντίδραση των κατοίκων της Ιερισσού. Για άλλη μια φορά, έδειξε τι εννοεί με την τήρηση της νομιμότητας: Τη διασφάλιση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και το χτύπημα των λαϊκών διεκδικήσεων.

Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε ότι η επένδυση της "Ελληνικός Χρυσός ΑΕ" δεν θα οδηγήσει σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Αντίθετα, παραδίδεται ο ορυκτός πλούτος της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο, καταστρέφεται το περιβάλλον και υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων. Οι όποιες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες και με βάρβαρες συνθήκες δουλειάς, ενώ θα καταστραφούν άλλες σε κλάδους όπως τουρισμός, αγροτοκτηνοτρόφοι κ.ά.

Καλούμε το λαό της Χαλκιδικής να μην κάνει πίσω. Να οργανώσει την πάλη του, συντονισμένα εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγροτοκτηνοτρόφοι, νέοι και γυναίκες για να μπούνε εμπόδια στην αντιλαϊκή επίθεση, στην παράδοση του πλούτου της περιοχής στους μονοπωλιακούς ομίλους. Ταυτόχρονα να βάλει στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την επιβολή της εργατικής λαϊκής εξουσίας, που με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο θα αξιοποιήσει τον πλούτο και τις παραγωγικές πηγές σε όφελος του λαού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη(2013-11-07 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις(2013-04-09 00:00:00.0)
Αναφορά στη Βουλή για την επίθεση των ΜΑΤ(2013-03-09 00:00:00.0)
Οχι στη μεταλλουργία χρυσού(2012-03-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ