Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Σειρά έχουν Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο - ΟΠΑΠ

Στο σφυρί και το «φιλέτο» του Αφάντου στη Ρόδο

Με φρενήρεις ρυθμούς και εν μέσω καυτού θέρους, συνεχίζει να ξεπουλά η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, δημόσια περιουσιακά στοιχεία, υλοποιώντας έτσι τις δεσμεύσεις του μνημονίου και τις απαιτήσεις του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου.

Μετά την ΑΤΕ, σειρά παίρνουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) και τα χρυσοφόρα Κρατικά Λαχεία (ΟΠΑΠ) και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες, καθώς η ιδιωτικοποίηση του μεν πρώτου ξεκινά άμεσα, εντός του Αυγούστου και έπεται του ΟΠΑΠ τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, με την πώληση της συμμετοχής του Δημοσίου στον Οργανισμό. Με την εκποίηση του ΟΠΑΠ ιδιωτικοποιείται πλήρως ο τζόγος, ο οποίος και σήμερα, έχει περάσει στα χέρια μεγάλων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στα τυχερά παιγνίδια, τον κατασκευαστικό και ναυτιλιακό τομέα, καθώς ο μεγάλος τζίρος που πραγματοποιείται -εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 10 δισ. ευρώ- αποτελεί ισχυρότατο κίνητρο προσέλκυσης κεφαλαίου.

Ολοκληρώθηκε εξ άλλου η πρώτη φάση του διεθνούς διαγωνισμού για την «αξιοποίηση» του ακινήτου «φιλέτο» στην περιοχή Αφάντου στο βορειοανατολικό τμήμα της Ρόδου, συνολικής έκτασης 1.850 στρεμμάτων. Το ακίνητο προορίζεται για τουριστική χρήση πελατών υψηλής οικονομικής επιφάνειας, καθώς διαθέτει ήδη γήπεδο γκολφ 450 στρεμμάτων.

Για τα θέματα της ιδιωτικοποίησης του ΤΤ και του ΟΠΑΠ, πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, μεταφορών Ν. Μηταράκη, καθώς και του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη έγινε γνωστό ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, νέος πρόεδρος του ΟΠΑΠ ορίστηκε ο οικονομολόγος Κ. Λουρόπουλος.

Δηλώσεις για το θέμα της σύσκεψης έγιναν από ανώνυμες κυβερνητικές πηγές στο πρακτορείο «Ρόιτερ», κάτι που απέφυγε τόσο το πρωθυπουργικό γραφείο, όσο και οι παρευρισκόμενοι υπουργοί.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org