Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τ' αφεντικά προστατεύουν

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΚΑΙ αυτή η αστυνομία! Δεν μπορούν λέει να βρουν προσωπικό για να καταπολεμήσουν την εγκληματικότητα στις γειτονιές. Μέχρι και ιδιωτικούς «σεκιουριτάδες» στη Βουλή σκέφτονται να βάλουν...

Φυσικά το... γιατί υπάρχει εγκληματικότητα στις γειτονιές δεν απασχολεί κανέναν, ούτε στην αστυνομία αλλά ούτε και στην κυβέρνηση.

Οτι - δηλαδή - έχει να κάνει με τo οργανωμένο έγκλημα, που σημαίνει πολύ χρήμα για τα μονοπώλια, όπως για παράδειγμα η προώθηση των ναρκωτικών, άλλες μαφιόζικες μπίζνες, είναι ψιλά γράμματα...

Οσο για το αστυνομικό προσωπικό, δεν πάει καν το μυαλό τους στο να περιορίσουν τους αστυνομικούς και τους ΜΑΤατζήδες που φυλάνε τους βιομήχανους τύπου Μάνεση και χτυπάνε απεργούς εργάτες.

Δεν συζητάνε καν να «κόψουν κάτι» από τους μηχανισμούς που υπάρχουν για να παρακολουθούν συνδικαλιστές και σωματεία, να «πήζουν» στα δακρυγόνα τις διαδηλώσεις και να κάνουν προβοκατόρικες ενέργειες στις πορείες.

Τα συστήματα δηλαδή που λειτουργούν σε άριστη συνεργασία με τα δικαστήρια που κηρύσσουν παράνομη σχεδόν κάθε απεργία ή τους εισαγγελείς που χαρακτηρίζουν «κακούργημα» τις περιφρουρήσεις αγωνιζόμενων εργατών στους χώρους δουλειάς.

Αυτά τα κόλπα που οδήγησαν στο παρελθόν 16χρονους μαθητές στα εδώλια και διαμαρτυρόμενους αγρότες σε καταδίκες.

Ολα τούτα, βλέπετε, πρέπει να μείνουν ανέπαφα. Αν όχι να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, με προσχήματα του είδους «καταπολεμούμε την τρομοκρατία» ή «υπερασπίζουμε την οικονομία της χώρας».

Γιατί; Είναι πολύ απλό: Γιατί η αστυνομία τους και η δικαιοσύνη τους δεν υπάρχει παρά μόνο για να προστατεύει τους κεφαλαιοκράτες, τα αφεντικά και τις πολυεθνικές. Αυτούς δηλαδή που γενικώς φυλάει, ενισχύει, προάγει και υπηρετεί το κράτος τους.


Γρηγοριάδης Κώστας

Από όσο φαίνεται, μάλιστα, μέχρι και ο στρατός είναι σε ετοιμότητα για την ίδια δουλειά. Θυμάστε κάτι ΝΑΤΟικές ασκησούλες για επιχειρήσεις εναντίον διαδηλωτών; Συνεχίζονται ακόμη και σήμερα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ