Κυριακή 11 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Τροχοί
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ F1
Κοκκίνισε η πρεμιέρα

Κοκκίνισε κυριολεκτικά και μεταφορικά η πρεμιέρα της Φόρμουλα 1 στην Αυστραλία. Ο θάνατος του 50χρονου άτυχου κριτή σηματοδότησε τον αγώνα του Αλμπερτ Παρκ στη Μελβούρνη. Από την άλλη, στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, η πρωτιά του Σουμάχερ και της Φεράρι «έβαψε» με τα κόκκινα χρώματα της ομάδας την πρώτη νίκη της χρονιάς

Sportidea

Δυστυχώς, το συμβάν που σημάδεψε τον αγώνα δεν ήταν μια εντυπωσιακή προσπέραση ή μια περίτεχνη οδηγική επίδειξη, αλλά η σύγκρουση της BAR του Ζακ Βιλνέβ με τη Γουίλιαμς του Ραλφ Σουμάχερ. Ο Βιλνέβ επιχείρησε προσπέραση, ο Σουμάχερ δεν άνοιξε δρόμο, τα μονοθέσια συγκρούστηκαν, απογειώθηκαν και κομμάτια τους εκτοξεύονταν δεξιά και αριστερά. Κάποιο από τα αυτά χτύπησε τον κριτή στο στήθος, που λίγα λεπτά μετά τη μεταφορά του στο τοπικό νοσοκομείο υπέκυψε. Οι δυο οδηγοί φορτώνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο, η διεθνής ομοσπονδία και η πολιτεία της Βικτορία διενεργούν έρευνα, αλλά το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

Είναι ο δεύτερος κριτής που χάνεται μέσα σε έξι μήνες και αυτό δεν κρίνεται αρκετό ούτε για διακοπή του αγώνα. Τι κι αν ο Μίχαελ Σουμάχερ δήλωνε σοκαρισμένος... Λίγο μετά ο πρόεδρος του αυστραλιανού γκραν πρι υποστήριζε πως κανένα πρόβλημα ασφαλείας δεν υφίσταται και χαρακτήριζε σωστή την απόφαση των διοργανωτών για τη συνέχιση του αγώνα.

Στο αγωνιστικό μέρος λοιπόν, ο «Σούμι» πέτυχε την 45η νίκη της καριέρας του, αν και όπως δήλωσε δεν την χάρηκε όπως θα 'θελε. Από τα δοκιμαστικά ο Γερμανός φάνηκε πολύ ισχυρός και πήρε καθαρά την πρώτη θέση στην εκκίνηση αφήνοντας τον «αγώνα» πίσω του. Εκεί ο Μίκα Χάκινεν δε φάνηκε ικανός να κυνηγήσει τη νίκη και στον 26ο γύρο εγκατέλειψε. Αντίθετα ο Ντέιβιντ Κούλθαρντ με την άλλη Μακλάρεν πέρασε στον 34ο γύρο την άλλη Φεράρι και τον Μπαρικέλο κατακτώντας τη δεύτερη θέση, αφήνοντας τον Βραζιλιάνο τρίτο. Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Χάιντφελντ (Ζάουμπερ), Φρέντσεν (Ζάουμπερ) και Ραϊκόνεν (Ζάουμπερ).

Ο πρώτος αγώνας φανερώνει τις όποιες αδυναμίες και φυσικά οι εγκαταλείψεις δεν ήταν λίγες. Στις εκπλήξεις - μόνο δυσάρεστες - οι δύο ανίσχυρες Μπένετον που έφεραν τον Φισικέλα και τον ταχύτατο νεαρό Τζέισον Μπάτον στις δυο τελευταίες θέσεις. Στα πρώτα συμπεράσματα: ότι η ισορροπία του ενός πρωταγωνιστή και του ενός διώκτη εξακολουθεί... Η Φεράρι φέρεται ως φαβορί και η Μακλάρεν - λιγότερο γρήγορη - να θέλει να κοντράρει. Με κάποιες βελτιώσεις η Μακλάρεν, η Ζάουμπερ, η Τζόρνταν ίσως παίξουν ουσιαστικό ρόλο. Στη συγκομιδή των βαθμών ο Σουμάχερ μάζεψε τους 10 του νικητή, με τους Κούλθαρντ και Μπαρικέλο να ακολουθούν με 6 και 4 βαθμούς αντίστοιχα. Επόμενος αγώνας στη Μαλαισία στις 18 Μάρτου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απρόοπτη... τριάδα(2001-07-31 00:00:00.0)
Θρίαμβος Φεράρι με γκρίνιες της Μακλάρεν(2001-06-03 00:00:00.0)
Αντεπίθεση Κούλθαρντ(2001-05-15 00:00:00.0)
Ανέλπιστη νίκη(2001-05-02 00:00:00.0)
Επιτέλους Μπαρικέλο(2000-08-06 00:00:00.0)
Νίκη Κούλθαρντ με ...«χειρονομίες»(2000-07-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ