Τρίτη 31 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Κοινή αντιλαϊκή γραμμή πλεύσης

Απόλυτα ευθυγραμμισμένες με το σχέδιο εξόδου από την κρίση που ρίχνει τα βάρη στο λαό για χάρη των συμφερόντων της πλουτοκρατίας είναι οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ενώ την ίδια στιγμή επιχειρούν ξεδιάντροπα να παραπλανήσουν το λαό ότι τάχα αποτελούν έναν «άλλο πόλο» στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης που δίνει μάχη να εφαρμοστούν με «λιγότερο επώδυνο τρόπο» τα ίδια και χειρότερα βάρβαρα μέτρα.

Οι ηγεσίες των δύο κομμάτων, που εμφανίζονται να έχουν κοινή γραμμή πλεύσης, επιδιώκουν να εφαρμοστούν πιο αποτελεσματικά και «με ασφάλεια» τα μέτρα του πακέτου των 14,5 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή επιχειρούν προκλητικά να πουλήσουν «κοινωνική ευαισθησία». Χαρακτηριστική είναι από την άποψη αυτή η πρόταση που λανσάρουν για πλήρη εφαρμογή του νέου πακέτου των μέτρων, αλλά ...σε δύο φάσεις. Το σχέδιο αυτό συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν χτες το πρωί ο Ευ. Βενιζέλος και ο Φ. Κουβέλης ενόψει της απογευματινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με τα όσα διέρρεαν τα επιτελεία των δύο κομμάτων, στη συνάντηση υπήρξε συμφωνία στο «εναλλακτικό σχέδιο» εφαρμογής των βάρβαρων μέτρων.

Κληθείς να σχολιάσει τις επαφές Βενιζέλου και Κουβέλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου είπε ότι το Μέγαρο Μαξίμου «δεν το βλέπει ως μέτωπο», επισημαίνοντας με νόημα ότι «ο πρωθυπουργός και οι δύο αρχηγοί έχουν τακτικότατες τηλεφωνικές επικοινωνίες».

Την ίδια στιγμή, οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δεν κρύβουν ότι επιδιώκουν να προχωρήσουν στη δημιουργία ενιαίας παράταξης, τον επονομαζόμενο «πόλο δημοκρατικού σοσιαλισμού», με τα στελέχη τους να επιβεβαιώνουν ότι έχουν αρχίσει άτυπα σχετικές διεργασίες και διαβουλεύσεις.

«Θα ήθελα να είμαστε ένας κοινός χώρος, δηλαδή η μετεξέλιξη και η ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ και η συμπόρευσή του με τη ΔΗΜΑΡ να οδηγήσουν σε ένα σχήμα το οποίο κάποια στιγμή θα διεκδικήσει ενιαία την ψήφο των πολιτών», δήλωσε (στην ΕΡΑ) ο Δ. Καρύδης από την Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ. «Φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε τον καταλύτη αναδιάρθρωσης του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού», επιβεβαίωσε από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ ο βουλευτής Ν. Τσούκαλης, εκτιμώντας ότι το κρίσιμο στοιχείο είναι «πως θα γίνει ανασύνθεση του χώρου αυτού».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ