Κυριακή 29 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Μετά την γκανγκστερικού τύπου επίθεση των δυνάμεων καταστολής μπροστά στην πύλη του εργοστασίου της «Χαλυβουργίας Ελλάδος», την Παρασκευή 20 Ιούλη, με χρήση χημικών, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις απεργών, οι χαλυβουργοί όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά συνέχισαν ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα τους.

Μια πρώτη απάντηση ήρθε από τη Γενική τους Συνέλευση, που συνεδρίασε την επόμενη μέρα, το Σάββατο 21 Ιούλη και αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας με ψήφους 164 υπέρ και 5 κατά. Είχε προηγηθεί το απόγευμα της Παρασκευής η συγκλονιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης χιλιάδων εργαζομένων και νεολαίων μπροστά από την πύλη του εργοστασίου και τα μηνύματα συμπαράστασης που έφθαναν από κάθε γωνιά της χώρας καθώς και από πολλές χώρες του εξωτερικού.

Τη Δευτέρα 23 Ιούλη έγινε διπλή επίθεση των κατασταλτικών δυνάμεων σε βάρος των απεργών. Πήραν και πάλι την απάντησή τους: Το συγκλονιστικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης των ταξικών σωματείων στην Ομόνοια, καθώς και των συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε δεκάδες πόλεις της χώρας το απόγευμα της ίδιας μέρας ανέδειξε το αρραγές μέτωπο των χαλυβουργών με την υπόλοιπη εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα την απόπειρα του Μάνεση να σπάσει την απεργία. Οι ευθύνες της είναι τεράστιες. Την ίδια στιγμή που ακολουθεί παρελκυστική τακτική στις προτάσεις του Σωματείου για άμεση τριμερή συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας και την πλευρά του Μάνεση, έχει ζώσει το εργοστάσιο με εκατοντάδες άντρες των κατασταλτικών δυνάμεων με διπλό στόχο.

Από τη μια να μην επιτρέψει στους απεργούς να βρίσκονται στην πύλη του εργοστασίου και από την άλλη να εξυπηρετεί τους επιχειρηματικούς σκοπούς του Μάνεση ώστε απρόσκοπτα τα φορτηγά του να μπαίνουν και να φορτώνουν εμπόρευμα. Από την άλλη να δώσει ακόμη περισσότερο χρόνο στον απεργοσπαστικό μηχανισμό του Μάνεση να συγκροτηθεί και σε συνδυασμό με τα απειλητικά και εκβιαστικά τηλεφωνήματα των διευθυντών του εργοστασίου προς τους απεργούς να αναλάβουν δουλειά ειδάλλως θα απολυθούν χωρίς να λάβουν αποζημίωση.

Ωστόσο, παρά τα όσα έχουν μηχανευτεί μέχρι στιγμής ο Μάνεσης και η κυβέρνηση, η αλληλεγγύη και ο αγώνας των χαλυβουργών ξεπερνά σε μπόι τον ίδιο τον βιομήχανο Μάνεση, την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την αστική Δικαιοσύνη, τη συντριπτική πλειοψηφία των αστικών ΜΜΕ, τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει στήσει ο ίδιος ο εργοστασιάρχης. Στο σημερινό ρεπορτάζ παρουσιάζουμε τα γεγονότα και τις εξελίξεις της βδομάδας που πέρασε με δεδομένο οτι αναμένονταν, μέχρι την ώρα που γράφονταν το ρεπορτάζ, η Γενική Συνέλευση του σωματείου των χαλυβουργών για να σταθμίσει την κατάσταση και να πάρει αποφάσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2012-07-24 00:00:00.0)
Χτύπησαν τους χαλυβουργούς για να σπάσουν τον αγώνα τους(2012-07-21 00:00:00.0)
Εστησαν ατσάλινο τείχος με ταξική αλληλεγγύη στην απεργοσπασία(2012-05-20 00:00:00.0)
Συνεχίζουν με οδηγό την πείρα του σκληρού αγώνα τους(2012-05-18 00:00:00.0)
Με ατσάλινη ενότητα έστησαν τοίχο στην απεργοσπασία(2012-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ