Σάββατο 28 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Πρωτοβουλίες αγωνιστικής δράσης ενάντια στην επίθεση

Με σχέδιο οργάνωσης του αγώνα των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό, κοινής πάλης με τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους του κλάδου και συνολικά με τα σωματεία και τους εργαζόμενους άλλων κλάδων, απαντούν στη σφοδρή επίθεση εργοδοτών - συγκυβέρνησης το κλαδικό και τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό.

Υπενθυμίζεται, ότι η πλειοψηφία της κλαδικής Ομοσπονδίας υπέγραψε μια κατάπτυστη ΣΣΕ για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που «σφάζει» τους μισθούς σε ποσοστό 15%. Παράλληλα οι ξενοδόχοι της Αττικής αρνούνται να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με το κλαδικό συνδικάτο και τα προεδρεία των σωματείων για την υπογραφή Τοπικής ΣΣΕ στην Αττική. Με βάση αυτές τις εξελίξεις τα Διοικητικά Συμβούλια επιχειρησιακών σωματείων μετά από κάλεσμα του κλαδικού προχώρησαν σε σύσκεψη όπου και αποφάσισαν όπως αυτά αναφέρονται σε κοινή ανακοίνωσή τους:

  • Την άμεση κήρυξη κινητοποιήσεων σε όποιο χώρο δουλειάς εφαρμοστεί η κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του -15% της Ομοσπονδίας και ταυτόχρονη στήριξη από όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.
  • Την κήρυξη Παναττικής κλαδικής απεργίας το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη με αίτημα την υπογραφή Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης που δεν θα μειώνει μισθούς και δικαιώματα.
  • Να καλέσουν όλα τα Σωματεία, όλων των κλάδων στην Αττική που δεν έχουν υποταχθεί σε συγκυβέρνηση και εργοδοσία, για κοινό αγώνα και έκφραση εργατικής αλληλεγγύης στις απεργιακές μας κινητοποιήσεις.
  • Να απευθυνθούν στα κόμματα της Βουλής και σε όλους τους φορείς που εμπλέκονται στον τουρισμό ώστε να πάρουν θέση για το διαρκές έγκλημα που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων του κλάδου που πληρώνουμε την κρίση που δημιούργησαν τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους, αλλά και της εργατικής τάξης γενικότερα που είναι αποκλεισμένη από την αναψυχή και τις διακοπές.
  • Κάλεσμα στις οργανώσεις των ΕΒΕ (τουριστικά και επισιτιστικά μαγαζιά, ταξί κλπ) για κοινή δράση, με κοινό πλαίσιο αιτημάτων που θα απαντά στα κοινά μας προβλήματα.

Παράλληλα τα σωματεία καλούν καλούν άμεσα τη συγκυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ και τους ασφαλίτες από το εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας». «Η νίκη των Χαλυβουργών είναι και δική μας νίκη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Την ανακοίνωση υπογράφουν:

-- Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής

-- Σωματείο Εργαζομένων «Newrest»

-- Σωματεία εργαζομένων στα ξενοδοχεία: «METROPOLITAN», «ΙΝTERCONTINENTAL», «LEDRA MARRIOTT», «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ», «ROYAL OLYMPIC», «CARAVEL», «HILTON», «CROWN PLAZA», «NOVOTEL», «SOFITEL», «STANLEY», «TITANIA», «GRAND RESORT LAGONISI», «ST. GEORGE LYCABETU», «ZAFOLIA».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ