Σάββατο 28 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συμπαράσταση από όλο τον κόσμο

Συνεχίζουν να φτάνουν μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο προς τους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» που σημειώνουν ότι ο ηρωικός τους αγώνας είναι παράδειγμα για την εργατική τάξη όλου του κόσμου.

Το Σωματείο του Σίδνεϊ της Ενωσης Εργαζομένων στις Θαλάσσιες μεταφορές και τα Λιμάνια απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Ελληνα πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εργασίας και Δικαιοσύνης όπως και στην ελληνική πρεσβεία, για να διαμαρτυρηθεί για την αστυνομική επίθεση κατά των απεργών στον Ασπρόπυργο και τα ΜΑΤ που βρίσκονται στο εργοστάσιο. Το Σωματείο σημειώνει: «ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια να χτυπηθεί ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας για αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα ώστε να εξυπηρετηθούν οι εργοδότες. Είναι πράξη που καταδικάζουμε κατηγορηματικά όπως και οι εργάτες σε όλο τον κόσμο.

Απαιτούμε άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ και να γίνει αποδεκτή η απόφαση των εργαζομένων που βγαίνει μετά από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με τους χαλυβουργούς στην πάλη τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους και δηλώνουμε ότι θα τους στηρίξουμε και ηθικά και υλικά, συγκεντρώνοντας οικονομική βοήθεια».

Την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των χαλυβουργούν εκφράζουν με μηνύματά τους το Δανέζικο ΚΚ και η ΚΝ Δανίας.

Τη στήριξή της στην εργατική τάξη της Ελλάδας και το ΚΚΕ, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πάλης, υπογραμμίζει η Οργάνωση του Μπόχουμ του Γερμανικού ΚΚ που σημειώνει: «Εκτιμάμε τον αγώνα σας και είναι πολύ σημαντικός για τους λαούς της Ευρώπης. Είναι σημαντικό που υπάρχει το ΚΚΕ, που με συνέπεια αντιπαλεύει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Οι αστοί θα ήθελαν τη συμμετοχή του ΚΚΕ σε κυβερνήσεις που δίνουν ανάσα στον καπιταλισμό που βρίσκεται σε βαθιά και αξεπέραστη κρίση. Το ΚΚΕ δε συμβιβάζεται με τα συμφέροντα του κεφαλαίου καλεί το λαό να παλέψει. Ο αγώνας σας είναι και δικός μας για τη δημιουργία της κοινωνικής συμμαχίας που παλεύει για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Μόνο με την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής κοινωνίας είναι δυνατός ένας κόσμος χωρίς εκμετάλλευση και πόλεμο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ