Σάββατο 28 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
Απαιτούν ενημέρωση για δρομολόγια

Την πλήρη ενημέρωση για μια ακόμα φορά για το σύνολο των τακτικών και έκτακτων δρομολογίων της ναυτιλιακής εταιρείας «ΠΛΟΕΣ ΑΙΓΑΙΟΥ», πλοιοκτήτρια του «ΣΑΜΟΣ ΣΠΙΡΙΤ», ποια εκτελούνται και τι εκκρεμότητες υπάρχουν, απαιτούν με έγγραφό τους στο υπουργείο Ναυτιλίας και τους συναρμόδιους φορείς, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ.

Αφού υπενθυμίζουν την τελευταία καταγγελία που έχουν κάνει από τις 3 Ιουλίου και για την οποία ακόμα δεν έχουν πάρει απάντηση, επισημαίνουν τα νέα στοιχεία που έχουν και από τα οποία προκύπτει ότι: Η εταιρεία έχει μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών της στους κ. Φράγκο Στέφανο και στην «Ικαριακή Ακτοπλοΐα Ν.Ε.». Οι οφειλές από ληξιπρόθεσμα Φύλλα Εκκαθάρισης στο ΝΑΤ ανέρχονται σύμφωνα με νέα ενημέρωση του ΝΑΤ στα 182.969 ευρώ. Σύμφωνα με έγγραφο της ΓΓ Αιγαίου και ΝΠ/Διεύθυνση Μεταφορών/ Τμήμα Αγονων Γραμμών που έχει δρομολογήσει το επιβατηγό «Παναγία Θεολόγος» σε αντικατάσταση του «ΣΑΜΟΣ ΣΠΙΡΙΤ», δεν καλύπτονται οι συγκοινωνιακές ανάγκες των νησιών. Τέλος, δεν έχει εκπέσει μέχρι σήμερα η εγγυητική επιστολή που έχει καταθέσει η εταιρεία στο ΣΑΣ για την εκτέλεση των δρομολογίων, παρότι παραβιάζει το σύνολο των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει.

«Είναι αυτονόητο, επισημαίνεται στην καταγγελία, ότι καταδικάζονται ναυτεργάτες στην ανεργία, το ΝΑΤ σε απώλεια εσόδων και το ακτοπλοϊκό συγκοινωνιακό δίκτυο των νησιών εγκαταλείπεται, με αλυσιδωτές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ