Παρασκευή 27 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Καταγγέλλουν την αντεργατική πολιτική της διοίκησης Καμίνη

Την απαράδεκτη στάση της προσκείμενης σε ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Οικολόγους - ΔΡΑΣΗ Δημοτικής Αρχής Αθήνας ενάντια στους εργαζόμενους του Δήμου, κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καταρχάς, χαρακτήρισε αυθαίρετη και απαράδεκτη την ενέργεια της δημοτικής αρχής να καταθέσει αίτηση ανάκλησης δικαστικής απόφασης που μεσοβδόμαδα έδινε το δικαίωμα σε 260 συμβασιούχους διοικητικούς υπαλλήλους του δήμου να επιστρέψουν έως 9 Οκτώβρη στην εργασία τους. «Αν είναι η δημοτική αρχή να μην κάνει αποδεκτές τις αποφάσεις των δικαστηρίων τότε να μην κάνει αποδεκτή ούτε τη σημερινή που από τους 425 συμβασιούχους του δημοτικού βρεφοκομείου απολύει τους 265, κρατά στη δουλειά μόνο 160, απολύσεις που θα δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία των παιδικών σταθμών» τόνισε χαρακτηριστικά. Επ' αυτού ζήτησε ο δήμος να κάνει όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να παραμείνουν οι απολυμένοι στις θέσεις τους. Ταυτόχρονα, ζήτησε, καθώς ο δήμαρχος Γ. Καμίνης φιγουράρει διαρκώς δίπλα σε κυβερνητικά στελέχη, να τους «θυμίσει» ότι εκκρεμεί η οριστικοποίηση 299 προσλήψεων μέσω διαγωνισμού ΑΣΕΠ που έχει γίνει εδώ και χρόνια και τα αποτελέσματα έχουν ανακοινωθεί, σε μια προσπάθεια οι προσλήψεις επιτέλους να γίνουν και να καλυφθούν έστω κάποια από τα κενά στους σταθμούς.

Επίσης, ο Νίκος Σοφιανός κατήγγειλε την τακτική του δημάρχου να προχωρά σε ανακοινώσεις στα ΜΜΕ δίχως προτύτερα να ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο, δίχως να έχουν καν συζητηθεί στο όργανο οι παρουσιαζόμενες ως αποφάσεις του. Ρώτησε συγκεκριμένα πότε θα συζητηθούν στο συμβούλιο οι ανακοινώσεις Καμίνη περί ίδρυσης κέντρου Κράτησης μεταναστών στα όρια του δήμου ή η λειτουργία Κέντρων «υγιεινής χρήσης ναρκωτικών» εξαγγελίες που συναντούν λαϊκές αντιδράσεις.

Εθεσε επίσης το ζήτημα της υποχρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό των σχολικών επιτροπών που με τη σειρά τους καλούνται να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και δεν τα καταφέρνουν, το θέμα ακόμα να καθαριστεί άμεσα δεσμευμένο οικόπεδο για σχολεία και πράσινο στο πρώην εργοστάσιο «ΦΡΥΝΗ» στα σύνορα Κ. Πατήσια - Τρεις Γέφυρες που σήμερα είναι σκουπιδότοπος προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στους περίοικους.

Τέλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ καταψήφισαν τους υποψήφιους να καταλάβουν τη θέση του λεγόμενου «συνηγόρου του Δημότη», πρόβλεψη του αντιδραστικού «Καλλικράτη», υπογραμμίζοντας ότι με την ψήφο του λαού εκλέγονται δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι που δουλειά τους είναι να μπαίνουν μπροστά για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων κόντρα και στις αντεργατικές και αντιλαϊκές αποφάσεις της δημοτικές αρχής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ