Παρασκευή 27 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Συνεχίζεται η απεργία

Με συγκεκριμένες προτάσεις το ΔΣ του Σωματείου των χαλυβουργών στη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό

Η απεργία στη «Χαλυβουργία Ελλάδας» συνεχίζεται, οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούν και διατηρούν το χώρο εντός κι εκτός του εργοστασίου «ζωσμένο» κι όταν χρειαστεί εξυπηρετούν την απρόσκοπτη κυκλοφορία των φορτηγών που στέλνει ο Μάνεσης στο εργοστάσιο προκειμένου να παραλάβουν υλικό που βρίσκεται στις αποθήκες.

Σήμερα, στις 3 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του ΔΣ του Σωματείου με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση. Το ΔΣ προσέρχεται στη συνάντηση με συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της εργοδοσίας και είναι οι εξής:

  • Αμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την πύλη του εργοστασίου και των λοιπών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται μέσα σε αυτό.
  • Αμεση επαναπρόσληψη τουλάχιστον 40 χαλυβουργών.
  • Σταδιακή επαναπρόσληψη των υπολοίπων μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.
  • Μέχρι τότε, δέσμευση της εταιρείας ότι δε θα προχωρήσει σε καμία νέα πρόσληψη.
«Πλάτες» στον Μάνεση από τη συγκυβέρνηση

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση όχι απλά είναι σε αγαστή συνεργασία με τον Μάνεση, αλλά στηρίζει απόλυτα και με όλους τους τρόπους την απόπειρά του να σπάσει την απεργία. Αντί, λοιπόν, να καλέσει άμεσα στην τριμερή, παίζει βρώμικα παιχνίδια και το πάει από αναβολή σε αναβολή, επωμιζόμενη τεράστιες ευθύνες για τον τρόπο που ενεργεί.


Η... χάρη δε του Ν. Μάνεση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που η κυβέρνηση, το σοβαρό ζήτημα για το ραδιενεργό φορτίο από το εργοστάσιο του ομίλου στο Βόλο, που εντοπίστηκε από τις ιταλικές αρχές και επιστράφηκε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, το καλύπτει με σκοτεινό πέπλο. Στη δημοσιότητα, μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί τίποτα, ούτε για το πού βρίσκονται οι δεκάδες τόνοι του ραδιενεργού υλικού «Καίσιο - 137», ούτε έχουν γίνει ή τουλάχιστον δημοσιοποιηθεί σχετικές μετρήσεις για τις επιπτώσεις, στους χώρους όπου βρέθηκε το σχετικό υλικό, στους εργαζόμενους και κατοίκους της Μαγνησίας.

Από την πλευρά του το ΔΣ του Σωματείου της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», μετά την προχτεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε υπαίθριο χώρο, δίπλα από το εργοστάσιο, αποφάσισε να συγκαλέσει νέα Γενική Συνέλευση για αύριο Σάββατο, στις 11 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας, ώστε, έχοντας τα όποια νέα δεδομένα από τη συνάντηση με τον υπουργό, να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους απέναντι στον πόλεμο που τους έχει κηρύξει η εργοδοσία και η κυβέρνηση.

Μηνύματα συμπαράστασης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, προχτές, μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» - καταψήφισαν οι παρατάξεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - με ψήφισμά του καταγγέλλει «την κυβέρνηση της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ που έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να επέμβουν με χημικά, ξυλοδαρμούς, και συλλήψεις απεργών στην "Ελληνική Χαλυβουργία". Με στόχο να λυγίσουν τους απεργούς χαλυβουργούς που βρίσκονται στην 269η ημέρα απεργίας. Υπερασπίζεται τον εργοδότη που θέλει να τρομοκρατήσει το σύνολο της εργατικής τάξης για να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της. Το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απεργούς εργάτες, χαλυβουργούς. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ από το εργοστάσιο».

Επίσης, μετά από πρόταση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Κορυδαλλό, το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού στην τελευταία του συνεδρίαση ενέκρινε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των χαλυβουργών.

Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ) σε ανακοίνωσή της συμπαραστέκεται στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών και καταγγέλλει την «ωμή ποινικοποίηση του δικαιώματος στην απεργία και στην κινητοποίηση, αλλά και της ίδιας της συνδικαλιστικής δράσης».

Ανακοινώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης εξέδωσαν επίσης, το Σωματείο Γραφικών Τεχνών - Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών ΙΕΚ Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ