Τετάρτη 25 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Πλαστά διλήμματα και αυταπάτες

Κλιμακώνει την προσπάθεια αποπροσανατολισμού και ενσωμάτωσης του λαού

Επιλέγοντας αναλόγως της συγκυρίας ένα πλαστό δίλημμα, ο ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνει την τακτική εγκλωβισμού και αποπροσανατολισμού του λαού. Χτες, ευκαιρίας δοθείσης με την επέτειο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, επιχείρησε να καλλιεργήσει αντιδεξιά σύνδρομα, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση σαν την πιο «δεξιά και αυταρχική» που «θέτει τους πολίτες στο περιθώριο, ενώ απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη».

Είναι προφανές ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ το μείζον πολιτικό ζήτημα είναι η παραμονή της Ελλάδας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και στο διά ταύτα υπονοεί ότι μόνο μια δική του κυβέρνηση μπορεί να τη διασφαλίσει.

Ο μόλις προ ολίγου καιρού «σημαιοφόρος» της «καταγγελίας του μνημονίου» ΣΥΡΙΖΑ, υψώνει σήμερα τη σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης την οποία μάλιστα αποδίδει στην «εντολή του λαού» και εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν την προωθεί. Παραπέρα, επιμένει ότι η κυβέρνηση είναι «δεσμευμένη από τα συμφέροντα των δανειστών» και συνεπώς αδυνατεί «να υλοποιήσει την παραμικρή αλλαγή στην ασκούμενη πολιτική προς το συμφέρον της κοινωνίας».

Κρύβει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση, όπως και κάθε άλλη στο πλαίσιο της αστικής εξουσίας, δεσμεύεται απ' τα συμφέροντα πρώτα και κύρια της ντόπιας πλουτοκρατίας, τα προωθεί και τα υπερασπίζεται, επιλέγοντας γι' αυτό το σκοπό την παραμονή στην ΕΕ και την εκπλήρωση όλων των αντιλαϊκών υποχρεώσεων που πηγάζουν από αυτή.

Απ' τη σκοπιά της αστικής διαχείρισης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης διαπίστωσε χτες με στενοχώρια το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας απ' το ευρώ και ζήτησε, καλλιεργώντας αυταπάτες στο λαό ότι από εκεί που προέρχονται τα προβλήματά του μπορεί να προέλθει και η λύση τους, «άμεση σύγκλιση έκτακτης Συνόδου Κορυφής, που θα τεθεί το θέμα του παγώματος στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους καθώς και του επανασχεδιασμού της ευρωπαϊκής πολιτικής απέναντι στην κρίση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ