Τετάρτη 25 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
Συνεχίζεται η ιμπεριαλιστική προπαγάνδα

ΔΑΜΑΣΚΟΣ, ΒΥΡΗΤΟΣ, ΑΓΚΥΡΑ.--

Ενισχύεται η προπαγάνδα από τα αστικά ΜΜΕ σε διεθνές επίπεδο και στη χώρα μας περί «ενδεχόμενης χρήσης των χημικών όπλων που διαθέτει η Συρία». Οι ένοπλοι της λεγόμενης αντιπολίτευσης, που στηρίζονται στη χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό από τις ευρωατλαντικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τις μοναρχίες του Περσικού Κόλπου, όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, υποστηρίζουν ότι «η κυβέρνηση Ασαντ μεταφέρει τα χημικά όπλα στα αεροδρόμια των συνόρων, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει εάν «δεχτεί επίθεση από το εξωτερικό». Οι ένοπλοι του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού», επιχειρούν να αξιοποιήσουν τη δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, στην οποία ανέφερε ότι «οποιαδήποτε χημικά ή βιολογικά όπλα προορίζονται για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε εξωτερικής εισβολής», ωστόσο ξέχασαν να σημειώσουν το ενδεχόμενο του στησίματος μιας προβοκάτσιας από τους αντικαθεστωτικούς.

Το πρόσχημα των χημικών όπλων χρησιμοποίησε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, η ΥΠΕΞ, Χ. Κλίντον και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Λορέν Φαμπιούς. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι «οι ένοπλοι είναι κοντά στη νίκη» και προχώρησε σε απειλές προς την κυβέρνηση Ασαντ, επικαλούμενος την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού, τον Ιούνη (που παραβίασε αποδεδειγμένα το συριακό εναέριο χώρο).

Και ο Αραβικός Σύνδεσμος πιέζει τη συριακή κυβέρνηση και ο γγ του Ναμπίλ Ελ Αράμπι μίλησε για «μετρημένες μέρες του Ασαντ». Ο Αράμπι προγραμματίζει ταξίδι στη Ρωσία και την Κίνα, ώστε να πιέσει για λύση στις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, με στόχο Μόσχα και Πεκίνο να σταματήσουν να μπλοκάρουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, με γνώμονα φυσικά τα δικά τους συμφέροντα.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ ενόπλων και του κυβερνητικού στρατού στο Χαλέπι, ενώ η συριακή τηλεόραση αναφέρει ότι ο στρατός έχει ανακτήσει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της Δαμασκού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ