Τετάρτη 25 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αγριες περικοπές και αυτοί ασχολούνται με την ... επικοινωνία

Την ώρα που το κράτος κάνει στάση πληρωμών - συμπληρώνοντας έτσι την πολιτική της προϋπολογισμένης υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ - με αποτέλεσμα οι δήμοι να ασφυκτιούν και να μην έχουν να πληρώσουν τους εργαζόμενους, η διοίκηση της ΚΕΔΕ το μόνο που βλέπει είναι ότι έχει πρόβλημα επικοινωνιακής πολιτικής το οποίο και πρέπει να διορθώσει!!! Στη χτεσινή του συνεδρίαση το ΔΣ της ΚΕΔΕ διαπίστωσε πως υπάρχει επιχείρηση συκοφάντησης της τοπικής διοίκησης και αποφάσισε πως πρέπει να υπάρξει καμπάνια αντιμετώπισης αυτού του κλίματος.

Την προκλητική αυτή στάση της διοίκησης της ΚΕΔΕ κατήγγειλε στη χτεσινή συνεδρίαση η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελπίδα Παντελάκη. «Αντί να έρθετε - είπε - με βάση όσα έγιναν στην προηγούμενη συνεδρίαση και να δούμε τι θα κάνουμε, έρχεστε με μια τακτική που ο λαός τη λέει ''στρίβειν διά του αρραβώνος''. Μας λέτε ότι είστε σε συνεχείς διαβουλεύσεις με υπουργούς, με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Δεν μπορούμε συνεχώς να διαβουλευόμαστε. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξουν αποφάσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική. Χτυπάνε, λέτε, τους δημάρχους και το θεσμό αλλά αυτό γίνεται για να μείνει στη σκιά το κύριο που είναι ότι θα κοπούν χρήματα από τους ΟΤΑ, θα κοπούν προνοιακά επιδόματα. Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα αφήνουν τα παιδιά των εργαζομένων έξω. Το ''Βοήθεια στο Σπίτι'' θα έχει μεγαλύτερα προβλήματα. Οι επιθέσεις γίνονται γι' αυτό το λόγο. Για να περάσουν οι περικοπές και όλα αυτά τα μέτρα στο όνομα ότι οι ΟΤΑ είναι σπάταλοι ή διεφθαρμένοι. Αυτό είναι το κύριο και μ' αυτό πρέπει να ασχοληθούμε».

Στη συνέχεια, η Ελπ. Παντελάκη αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υπουργού Εσωτερικών στην ΚΕΔΕ, τονίζοντας ότι η διοίκηση του χάιδεψε τ' αυτιά, τη στιγμή που αυτός όχι μόνο δεν έδωσε λύσεις στα φλέγοντα ζητήματα αλλά κάλεσε την Τοπική Διοίκηση να λειτουργήσει ως ένα ενιαίο κόμμα. «Το πρόβλημα - κατέληξε η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» - δεν είναι επομένως επικοινωνιακό. Το πρόβλημα είναι πολιτικό. Δεν μπορούμε να έχουμε απλήρωτους εργαζόμενους και να κοιτάμε την επικοινωνία αντί να προετοιμαζόμαστε για κινητοποιήσεις».

Στη χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ συζητήθηκε επίσης - μεταξύ άλλων - και το ζήτημα του ρόλου των ΟΤΑ στο ζήτημα της ανάπτυξης του τουρισμού. Στην τοποθέτησή της η Ελπίδα Παντελάκη υπογράμμισε ότι το σχέδιο της ΚΕΔΕ βασίζεται στη συνεργασία των δήμων με επιχειρηματίες τη στιγμή που θα έπρεπε να δει το θέμα ολοκληρωμένα και ειδικότερα στην πλευρά του κοινωνικού τουρισμού που συρρικνώνεται συνεχώς αν και είναι η κύρια πηγή της τουριστικής ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ