Τρίτη 24 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Εγγυάται την «ασφάλεια» των επιχειρηματικών συμφερόντων

Κλιμακώνει το αντιδραστικό παραλήρημα με αφορμή την επίθεση των ΜΑΤ στη «Χαλυβουργία»

Την «ασφάλεια» των επενδυτών, δηλαδή των μονοπωλιακών ομίλων, έναντι του εργατικού λαϊκού κινήματος, είναι αποφασισμένη να προστατεύσει με κάθε μέσο η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, κατά την οποία η επέμβαση των ΜΑΤ κατά των απεργών στη «Χαλυβουργία» είναι «μόνο η αρχή» του ανοιχτού πολέμου κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού.

Ταγμένη στην υπεράσπιση των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και των επιχειρηματικών ομίλων, η νέα συγκυβέρνηση δεν διστάζει να διαφημίζει την επίθεση των ΜΑΤ κατά των απεργών χαλυβουργών ως έμπρακτη απόδειξη της βούλησής της να κλιμακώσει την καταστολή των εργατικών λαϊκών αγώνων, προκειμένου να στείλει μήνυμα στους «επενδυτές» ότι είναι διατεθειμένη να τσακίσει τα δικαιώματα και τους εργατικούς αγώνες και ότι εγγυάται την κερδοφορία τους «διά πυρός και σιδήρου».

«Είναι δυνατόν να το συζητάμε;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, όταν ρωτήθηκε (στον «Real Fm») αν η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κρατήσει ανοιχτό το εργοστάσιο με τα ΜΑΤ. Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμφανίζεται προκλητικά να αναμασά την πιο αισχρή προπαγάνδα για το «δικαίωμα στη δουλειά» και την «εφαρμογή του νόμου».

«Οταν βρισκόμαστε απέναντι σε ένα εκρηκτικό πρόβλημα ανεργίας, όταν ένα και πλέον εκατομμύριο άνθρωποι ψάχνουν για δουλειά, θα εμποδίσουμε ανθρώπους να δουλέψουν;», αναρωτήθηκε προκλητικά και θρασύτατα ο εκπρόσωπος, κρύβοντας ότι το σύστημα που υπηρετεί η συγκυβέρνηση και σύσσωμος ο αστικός κόσμος είναι αυτό που καταστρέφει ζωντανή εργατική δύναμη και αναπαράγει την ανεργία, σε ανάπτυξη και κρίση. Επιβεβαιώνει ταυτόχρονα ότι η μέριμνα της συγκυβέρνησης για τα εκατομμύρια των ανέργων είναι η προπαγανδιστική τους αξιοποίηση για το τσάκισμα των εργατικών αγώνων.

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος και διαστρεβλώνοντας βάναυσα την πραγματικότητα, συμπλήρωσε: «Θα κλείσουμε εργοστάσιο, σε μια Ελλάδα που αντιμετωπίζει ένα οξύτατο πρόβλημα συρρίκνωσης της παραγωγικής της βάσης; Θέλουμε να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας σε αυτή τη χώρα;».

Το κυριότερο όμως είναι ότι η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι συνολικά οι εργαζόμενοι πρέπει να αποδεχθούν να θυσιάσουν τα δικαιώματά τους και να ρίξουν ακόμα πιο κάτω την απαιτητικότητά τους, για να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση. «Πάνω απ' όλα, πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι οι μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις που μπορούσαν να παρουσιάζονται και να είναι, τέλος πάντων, μέχρι και συζητήσιμες πριν από 4-5 χρόνια, σήμερα φαίνονται εξωπραγματικές» (!), δήλωσε ανερυθρίαστα ο ίδιος, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι με τις αλυσίδες που πάνε να τους περάσουν με την παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και τους μισθούς πείνας.

«Σε καμία περίπτωση δεν έπρεπε να αφήσουμε το εργοστάσιο να κλείσει καθώς θα στέλναμε λάθος μηνύματα στην διεθνή κοινότητα», δήλωσε (στον «Σκάι»), ο βουλευτής της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης, που πλειοδοτώντας σε αντιΚΚΕ επιθέσεις, αποφάνθηκε ότι το ΚΚΕ ενόψει των εκλογών ήθελε να είχε ένα σύμβολο και γι' αυτό έκανε την απεργία στη «Χαλυβουργία». «Εξαιρετικά θετικό» για την πολυπόθητη «αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας», χαρακτήρισε το παράδειγμα της «Χαλυβουργίας», ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ