Κυριακή 22 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
«Περήφανοι για τ' αδέλφια μας - τους χαλυβουργούς»!

Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν την Παρασκευή στο πλευρό των απεργών

Η διαδήλωση της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Η διαδήλωση της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη
Δεν ήταν μόνο στην Αθήνα που ξεχείλισε η οργή για την άγρια καταστολή αλλά και η γνήσια αλληλεγγύη για τους ηρωικούς απεργούς. Ηταν σε όλη τη χώρα, όπου η είδηση της επίθεσης σήμανε την επί τόπου οργάνωση κινητοποιήσεων.

Στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες λαού και νεολαίας συμμετείχαν στο συλλαλητήριο συμπαράστασης που διοργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής, το ΠΑΜΕ. Βιομηχανικοί εργάτες, εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαίοι, που από το υστέρημά τους το προηγούμενο διάστημα ενίσχυσαν οικονομικά τον ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών, το βράδυ της Παρασκευής πήραν τη θέση τους στη μεγάλη συγκέντρωση καταδίκης της κυβέρνησης των αφεντικών.

Από το βήμα της συγκέντρωσης, στο Αγαλμα Βενιζέλου, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε: «Σήμερα πρέπει κάθε εργάτης και εργάτρια να καταλάβουν με τι κυβέρνηση έχουν να κάνουν, με τι κράτος (ανεξαρτήτως κυβέρνησης) έχουν να κάνουν, με τι Δικαιοσύνη και δυνάμεις ασφαλείας έχουν να κάνουν: Μαντρόσκυλα του Μάνεση, του κάθε Μάνεση και της τάξης τους. Της τάξης των κηφήνων, των εκμεταλλευτών, όσων κλέβουν τον ιδρώτα, τώρα πια και τη ζωή των εργατών γα να πλουτίσουν ακόμα παραπάνω. Αυτή είναι η αστική τάξη, αυτό είναι το κράτος της, αυτοί είναι οι υπάλληλοι του. Εμείς, είμαστε περήφανοι που είμαστε συνάδελφοι, ταξικά αδέλφια των χαλυβουργών.


MotionTeam

Αντίθετα, είναι ντροπή για τον εργάτη να έχει ή να ανέχεται μια κυβέρνηση, ένα κράτος που σπάει τα κεφάλια των συναδέλφων του, για να βάλει μυαλό, για να φοβίσει τον ίδιο, να τον κάνει να σκύψει περισσότερο το κεφάλι για να μη πάθει τα ίδια.

Τώρα είναι η ώρα. Τώρα πρέπει να σηκώσει ο καθένας το κεφάλι.

Τώρα χρειάζεται πιο μαζικά, πιο δραστήρια, πιο μαχητικά να κάνουμε κάθε χώρο δουλειάς μια Χαλυβουργία, με αγώνα και αλληλεγγύη. Μάχη σε όλη τη γραμμή για συμβάσεις, δικαιώματα, ενάντια στους φόρους και στη φτώχεια, για να σωθεί, να επιβιώσει η εργατική τάξη και τα παιδιά της».

Ακολούθησε μαχητική διαδήλωση στους δρόμους της πόλης που κατέληξε έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Τα συνθήματα αδιάκοπα, συγκλόνισαν το κέντρο της πόλης, αγκαλιάστηκαν από το λαό της. «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στ' αφεντικά κάνετε τις πλάτες», «Ολη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», «Με αίμα και ιδρώτα δένεται τ' ατσάλι, οι χαλυβουργοί δεν σκύβουν το κεφάλι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ