Πέμπτη 19 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΣΦΑΓΗ: «Στην ατζέντα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης βρίσκονται και οι οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και αυξήσεις φόρων, καθώς και πρόσθετα μέτρα για το 2012, πέραν των γνωστών 3 δισ. ευρώ» (στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ).

ΟΛΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ: «Από τις συμπληγάδες του προγράμματος μείωσης των δαπανών περνούν τα κοινωνικά επιδόματα. Οι περικοπές που προωθούνται είναι κλιμακωτές. Φτάνουν ακόμα και το 50% για όσους από τους δικαιούχους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ (...) Στα προνοιακά επιδόματα αναμένεται να υπάρξουν και οι μεγαλύτερες περικοπές (...) Συνολικά το υπουργείο Εργασίας καλείται να "κόψει" 4 δισεκατομμύρια ευρώ από συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ (...) Τη μεγαλύτερη περικοπή θα έχουν όσοι αποχώρησαν με πολλά έτη ασφάλισης και υψηλό μισθό και έχουν εξασφαλίσει μεγάλη σύνταξη» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΦΑΠΑΞ: «Σε κούρεμα από 10% έως 40% οδηγούνται τα εφάπαξ (...) ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων είναι ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 52.000 αιτήσεις για τη διεκπεραίωση των οποίων χρειάζονται 2 δισ. ευρώ και ο χρόνος αναμονής αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 7 χρόνια» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ: «Η ενδεχόμενη λήψη και άλλων μέτρων υφεσιακού χαρακτήρα θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία (...) η κυβέρνηση Σαμαρά πάντως έχει καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις (...) πως η επίτευξη των στόχων της οικονομίας περνά υποχρεωτικά μέσα απο την ανάπτυξη, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, τον περιορισμό του σπάταλου κράτους και την αξιοποίηση της δημόαιας περιουσίας και όχι μέσα από περικοπές που πλήττουν τα νοικοκυριά και ιδιαίτερα τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ: «Μία "τέλεια παγκόσμια καταιγίδα" προβλέπει για το 2013 ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί (...) Ο Ρουμπινί (...) επεσήμανε πέντε παράγοντες που μπορούν να εκτροχιάσουν την παγκόσμια οικονομία (...) μία επιδεινούμενη κρίση χρέους στην Ευρώπη, αυξήσεις φόρων και περικοπές δαπανών στις ΗΠΑ (...) μία "ανώμαλη προσγείωση" της κινεζικής οικονομίας, περαιτέρω επιβράδυνση στις αναδυόμενες αγορές και μία στρατιωτική σύγκρουση με το Ιράν (...) Η ζοφερή πρόβλεψη του Ρουμπινί για το 2013 δεν είναι κάτι καινούριο, ωστόσο αρχίζει να αποκτά μεγαλύτερη ισχύ καθώς οι επιβραδυνόμενες οικονομίες και η κρίση στην Ευρώπη οδηγεί σε αναταραχή τις οικονομικές αγορές» (στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ