Πέμπτη 19 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Ορθώνουν τείχος προστασίας λαϊκών οικογενειών

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη ΔΕΗ Καλλιθέας
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στη ΔΕΗ Καλλιθέας
ΚΑΛΛΙΘΕΑ: ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΝΕΡΓΩΝ

Παρέμβαση στη ΔΕΗ πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Καλλιθέας, απαιτώντας από τη διεύθυνση να επανασυνδέσει το ρεύμα σε ζευγάρι ανέργων που παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα από τον Απρίλη. Πρόκειται για ένα ζευγάρι που ο σύζυγος, οικοδόμος στο επάγγελμα, είναι άνεργος από το 2008, ενώ η γυναίκα του που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, είναι κατάκοιτη και χρειάζεται άμεσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Τα μέλη της επιτροπής σε συνάντηση με τη διεύθυνση ζήτησαν να διαγραφούν όλα τα προηγούμενα χρέη, να γίνει άμεση επανατοποθέτηση του ρολογιού και να απαλλαχθεί η οικογένεια από όλες τις χρεώσεις της ΔΕΗ. Από την πλευρά της η διεύθυνση του υποκαταστήματος ζήτησε να γίνει έγγραφη αίτηση των αιτημάτων τα οποία όπως είπε θα διαβιβάσει στο κεντρικό κατάστημα το οποίο θα δώσει και την οριστική απάντηση. Για το θέμα παρέμβαση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποίησαν πριν από λίγες μέρες οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο δήμο και μέλη της Λαϊκής Επιτροπής, από το οποίο ζήτησαν να πάρει απόφαση ώστε η δημοτική αρχή να δώσει έκτακτο οικονομικό βοήθημα για τη στήριξη των ανέργων. Μάλιστα, στο ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, αναμένεται να απαιτήσουν την απαλλαγή της οικογένειας και από τα δημοτικά τέλη λόγω απορίας.

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Εξόρμηση στον ΟΑΕΔ της Καλλιθέας πραγματοποίησε χθες η Επιτροπή Ανέργων Νέας Σμύρνης σε μια προσπάθεια να συζητήσει με το λαό της περιοχής για την εκρηκτική κατάσταση στους ανέργους που τώρα καλούνται να πληρώσουν πολλαπλούς φόρους για ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο που απέκτησαν μετά από χρόνια δουλειάς. Στη διάρκεια της συζήτησης που ανέπτυξαν με ανέργους που είχαν έρθει για να εισπράξουν επίδομα ανεργίας έγινε φανερή η αγανάκτηση και ο φόβος για το μέλλον. Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός οικοδόμου, πατέρα δύο παιδιών, που είναι άνεργος τα τελευταία δύο χρόνια και ζητούσε από τον ΟΑΕΔ να του καταβάλει επίδομα αλληλεγγύης. Οπως είπε χαρακτηριστικά, επειδή δεν πήγε ποτέ να πάρει επίδομα ανεργίας, τώρα ο ΟΑΕΔ δεν δίνει τη δυνατότητα να πάρει ούτε επίδομα αλληλεγγύης. «Τόσα χρόνια κουτσά, στραβά, τα έβγαζα πέρα. Τώρα μας φτάσανε στο μηδέν» τόνισε φανερά αγανακτισμένος στα μέλη της επιτροπής. Από την πλευρά τους οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν τις λαϊκές οικογένειες, τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τους νέους να οργανώσουν τη δράση τους και να αποτρέψουν την καταιγίδα των μέτρων που ετοιμάζουν κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

ΜΑΡΟΥΣΙ: ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Οι τραγικές ελλείψεις που παρουσιάζονται στις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας ήταν το επίκεντρο της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν χτες μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Αμαρουσίου, στο ΙΚΑ της περιοχής. Τα μέλη της επιτροπής επισκέφθηκαν το ιατρικό προσωπικό και από τη συζήτηση που είχαν έγιναν φανερές οι τεράστιες ελλείψεις τόσο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όσο και σε φάρμακα. Τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής κάλεσαν τόσο τους εργαζόμενους όσο και τον κόσμο που βρέθηκε στο ΙΚΑ να μην αφήσει να περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης και στον τομέα της Υγείας - Πρόνοιας, που αφήνουν πλήθος κόσμου χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ επιβάλλουν στους ασφαλισμένους να πληρώνουν από τα πενιχρά εισοδήματά τους φάρμακα και εξετάσεις. Τόνισαν την ανάγκη πάλης για ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος σε όλες τις υπηρεσίες και του ΕΟΠΥΥ.

ΚΑΒΑΛΑ: ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να διασφαλισθεί η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, απαίτησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και φοιτητές, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των Λαϊκών Επιτροπών Καβάλας, στο ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ.

Τις επόμενες μέρες, οι Λαϊκές Επιτροπές της Καβάλας προγραμματίζουν παρεμβάσεις - κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο, ενώ θα κλιμακώσουν τη δράση τους με μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού, την Πέμπτη 26 Ιούλη στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο της Καβάλας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για την Υγεία και τους ανέργους(2013-12-15 00:00:00.0)
Ασχημο «παιχνίδι» στην πλάτη των γυναικών(2013-03-03 00:00:00.0)
Επικίνδυνες οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης με το επίδομα τοκετού(2013-03-02 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις κόντρα στην ανεργία(2012-12-21 00:00:00.0)
Πάλη για την προστασία των ανέργων(2012-01-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ