Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΟΛΔΑΒΙΑ
Ψηφίστηκε η απαγόρευση του σφυροδρέπανου

ΚΙΣΙΝΑΟΥ.--

Νέο «επεισόδιο» στην αντικομμουνιστική εκστρατεία βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μολδαβία. Το κοινοβούλιο της χώρας ψήφισε την Πέμπτη το βράδυ υπέρ της απαγόρευσης των κομμουνιστικών συμβόλων (σφυροδρέπανο) στη χώρα, ώστε να «τιμηθεί η μνήμη των χιλιάδων που σκοτώθηκαν κατά το σοβιετικό καθεστώς». Συνολικά 53 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του συγκεκριμένου αντικομμουνιστικού νομοσχεδίου, σε σύνολο 101 βουλευτών. Οι δηλώσεις του επικεφαλής του φιλοευρωπαϊκού Φιλελεύθερου Κόμματος Μιχάι Γκίμπου είναι χαρακτηριστικές: «Το 1940, ο κομμουνισμός ήρθε με τανκς και ξιφολόγχες. Χιλιάδες υπήρξαν τα θύματα αυτού του εγκληματικού καθεστώτος. Πυροβολήθηκαν, μεταφέρθηκαν στη Σιβηρία, φυλακίστηκαν στα γκούλαγκς. Οι περισσότεροι ποτέ δεν επέστρεψαν».

Δεν είναι η πρώτη αντικομμουνιστική ενέργεια που εμφανίζεται στη χώρα. Μόλις πέρσι το καλοκαίρι ο πρωθυπουργός της χώρας Β. Φιλάτ συμμετείχε σε αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις για τα «θύματα του σταλινισμού». Οι αρχές έχουν ήδη προχωρήσει τα τελευταία χρόνια ακόμη και στη βράβευση εκείνων που συνεργάστηκαν με τους ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί συνέχεια της αντικομμουνιστικής εκστρατείας στην Ευρώπη, που έχει εξαπολυθεί από την ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τις αστικές κυβερνήσεις με τη στήριξη και τη συναίνεση φιλελεύθερων, σοσιαλδημοκρατικών και οπορτουνιστικών πολιτικών δυνάμεων. Εκφράζει το φόβο του κεφαλαίου απέναντι στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό, που αποτελεί τη μόνη διέξοδο για τους λαούς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ