Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διασύρονται οι νεκροθάφτες των δικαιωμάτων

Συνεχίζουν να υβρίζουν ξεδιάντροπα το αγωνιστικό ανάστημα των εργαζομένων: «... Οχι μόνο απέτυχε η 24ωρη της 25/6 παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες σε ορισμένες περιοχές, ενώ ο κλάδος διασύρθηκε κυριολεκτικά από την 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Ιούλη. Αδιαφορία ως και αυτοκαταστροφικές πρακτικές από παρατάξεις, οδήγησαν να μην πραγματοποιηθεί ούτε καν κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα». Αυτός είναι ένας από τους λόγους που επικαλείται η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ προκειμένου να δικαιολογήσει την προδοτική της στάση και την επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψε με τους ξενοδόχους. Επιδεικνύουν για ακόμα μια φορά πλήρη ασέβεια στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες που κόντρα στην τρομοκρατία των ξενοδόχων, κόντρα στην ηττοπάθεια που καλλιεργούσαν αυτοί οι συνδικαλιστές έκαναν βήμα μπροστά συμμετέχοντας στην απεργία.

Δε διασύρθηκε ο κλάδος στην 48ωρη απεργία. Αυτοί που διασύρθηκαν είναι οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ που παρά την υπονομευτική τους τακτική, οι εργαζόμενοι τους ξεπέρασαν, δεν έπεσαν στην παγίδα τους, δεν πίστεψαν στα εκβιαστικά διλήμματα: ή σύμβαση με μείωση μισθών ή καθόλου σύμβαση και καταστροφή. Αυτοί που διασύρθηκαν είναι οι συνδικαλιστές αυτής της πλειοψηφίας που όταν τόλμησαν παραμονή της απεργίας να εμφανιστούν στο «Χίλτον» για να πείσουν για την αναγκαιότητα υπογραφής ΣΣΕ με μειώσεις -υπονομεύοντας έτσι και την απεργία- οι εργαζόμενοι τους «πέταξαν» έξω από το ξενοδοχείο απαιτώντας να μην τολμήσουν να βάλουν μια τέτοια υπογραφή.

Την ώρα που η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας μιλά για «αδιαφορία» και «αυτοκαταστροφικές πρακτικές», ο κλάδος μετρά από την πρόσφατη απεργιακή μάχη σκληρές και γι' αυτό πολύτιμες μάχες που τρομάζουν και τους ξενοδόχους και τα τσιράκια τους. Την πρώτη και τη δεύτερη μέρα της 48ωρης μεγάλα ξενοδοχεία στην Αθήνα που «νέκρωσαν». Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι είχαν αποφασίσει να περιφρουρήσουν για 48ωρες μέρα - νύχτα την απεργία (π.χ. «Σοφιτέλ»), έχοντας την ενεργό συμπαράσταση του κλαδικού της Αθήνας. Σε αντίθεση με τη συνδικαλιστική ηγεσία της Ομοσπονδίας που καρτερούσε να τελειώσει η απεργία για να πάει να βάλει την υπογραφή της στη σύμβαση της ντροπής. Την απεργία την είχαν ήδη υπονομεύσει τη μέρα που στην Ολομέλεια της Ομοσπονδίας αποφάσισαν να πάνε να υπογράψουν μειώσεις μισθών και από την 48ωρη απεργία θα εξαρτώταν το ποσοστό της μείωσης!!! Πρόκειται για «μανούλες» στις εκφυλιστικές τακτικές. Αλλωστε, τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ από τα σωματεία της επαρχίας στην Ολομέλεια ήρθαν να απαιτήσουν να υπογραφεί η σύμβαση με μείωση. Πολλοί δε από αυτούς ανακοίνωσαν εκείνη την ημέρα την υπογραφή Τοπικών ΣΣΕ με μειώσεις μισθών που έφταναν μέχρι και το 14%.

Αυτή η συνδικαλιστική ηγεσία ένα στόχο είχε από την αρχή: να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των ξενοδόχων. Εχουν λογαριάσει όμως χωρίς τους «ξενοδοχοϋπάλληλους» που ήδη στην Αθήνα μέσα από την τελευταία γενική τους συνέλευση ξεκαθάρισαν ότι όποιος ξενοδόχος τολμήσει να εφαρμόσει αυτή τη συμφωνία θα βρει έξω από το ξενοδοχείο του το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου. Να βγάλουν οι εργαζόμενοι -σε κάθε κλάδο- τα συμπεράσματά τους για το ρόλο και την αποστολή που έχουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις. Να αλλάξουν το συσχετισμό δύναμης στα συνδικάτα, να τις πετάξουν απ' το σβέρκο τους. Να δώσουν έτσι αποφασιστική ώθηση στην υπεράσπιση της ζωής τους.


Γ.Δ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ