Σάββατο 14 Ιούλη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ
Γενικές συνελεύσεις για Υγεία - Φοροληστεία

Μέσα από την οργάνωση γενικών συνελεύσεων ανά επιχείρηση και την πραγματοποίηση από την Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου με Διοικητικά Συμβούλια Σωματείων, έγιναν αναλυτικές συζητήσεις με εκατοντάδες εργαζόμενους για τη φορολεηλασία και τα οξυμένα προβλήματα που παρουσιάζονται με τα φάρμακα και συνολικά στο χώρο της Υγείας. Και βέβαια δεν μπορούσαν να λείψουν από τις γενικές συνελεύσεις τα εργασιακά ζητήματα όπως οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, οι απολύσεις, οι οφειλές δεδουλευμένων.

Από τις συζητήσεις αναδείχθηκε η ανάγκη οι ταξικές δυνάμεις να εντείνουν τη μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς για τη διάλυση των ψευδαισθήσεων και το ξεπέρασμα του φόβου και της μοιρολατρίας. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία να οπλιστούν με αποφασιστικότητα στην αντιπαράθεσή τους με την εργοδοσία και τη συνολική πολιτική που εφαρμόζεται, η οποία οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη ΣΟΦΤΕΞ υπογράφτηκε ΣΣΕ χωρίς καμιά μείωση των μισθών όπως αποφάσισε η γενική συνέλευση. Στην ίδια συνέλευση εγκρίθηκε ψήφισμα που καταγγέλλει τη φοροληστεία και την πολιτική στην Υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία. Καταδικάζει τη γραμμή της συναίνεσης που ακολουθούν οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ). Αποφασίζει το συντονισμό με όλα τα σωματεία του κλάδου και την Ομοσπονδία, απαιτώντας την κατάργηση του νόμου που επιβάλλει τη φοροληστεία, αναδρομική κατάργηση της «εισφοράς αλληλεγγύης», αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 40.000 ευρώ για το ζευγάρι και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων και των δημόσιων νοσοκομείων

Παρεμβάσεις σε δυτική Ελλάδα

Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, κανένας άνεργος ή ανασφάλιστος που δεν έχει βιβλιάριο ασθενείας να μη μείνει χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απαίτησαν χτες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της Τοπικής Γραμματείας Αγρινίου του ΠΑΜΕ, ταξικών συνδικάτων που πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό των ταμείων των τακτικών πρωινών ιατρείων του Νοσοκομείου Αγρινίου. Κάλεσαν σε κοινό αγώνα τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, ενώ το απόγευμα έγινε συλλαλητήριο στην πόλη του Αγρινίου.

  • Ανοιχτή συνεδρίαση για τα επείγοντα προβλήματα του φαρμάκου, της υγείας και της φορολογίας πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας την Δευτέρα 16/7 και ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ