Παρασκευή 13 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Ασκήσεις Ισραήλ, Βρετανίας, Τουρκίας

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Στα νότια της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκονται από χτες πολεμικά σκάφη του Ισραήλ, της Βρετανίας και της Τουρκίας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν αεροναυτικές ασκήσεις, για τις οποίες θα εισέλθουν και στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Ισραήλ και Βρετανία πραγματοποιούν τις ασκήσεις έχοντας ζητήσει άδεια από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντίθετα από την Τουρκία, η οποία για ακόμα μία φορά επέλεξε να παρακάμψει τις κυπριακές αρχές, τις οποίες δεν αναγνωρίζει.

Ο Κύπριος υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει σε διεθνή διαβήματα και καταγγέλλει την τουρκική συμπεριφορά, η οποία θέτει σε κίνδυνο την ελεύθερη και νόμιμη ναυσιπλοΐα και αεροπλοΐα στην περιοχή. Στις ασκήσεις της η Τουρκία περιλαμβάνει τμήματα των οικοπέδων 2, 3, 8, 9 και 12, στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι αεροναυτικές ασκήσεις του Ισραήλ στην ίδια περιοχή χαρακτηρίζονται ως απάντηση στην τουρκική πρόκληση, με το θερμόμετρο στη σημαντική γεωστρατηγικά περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου να ανεβαίνει, καθώς υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση πολεμικών πλοίων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (Ρωσίας, ΝΑΤΟ κλπ.).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ