Παρασκευή 13 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ζήτημα... αδυναμίας κατανόησης

Παπαγεωργίου Βασίλης

Αν ο αρθρογράφος της «Δημοκρατίας», ονόματι Π. Λιάκος, πράγματι αδυνατεί να κατανοήσει το μικρό απόσπασμα από την απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τα αποτελέσματα των εκλογών, που παραθέτει στη στήλη του χτες, τότε θα πρέπει να ανησυχεί για τον εαυτό του και την ικανότητα αντίληψης που διαθέτει.

Παραθέτουμε το απόσπασμα στο οποίο αναφέρεται: «Το εύρος και η αντοχή της εκλογικής δύναμης του Κόμματος καθορίζεται από το επίπεδο της ταξικής πάλης και αποτελεί δείκτη της. Το επίπεδο της ταξικής πάλης προκύπτει από την αλληλεπίδραση της δράσης του υποκειμενικού παράγοντα με τους αντικειμενικούς, καθοριστικούς παράγοντες που είναι οι εξελίξεις στην καπιταλιστική οικονομία, στην ταξική διάρθρωση κ.α.».

Κατανοούμε ότι η αυτογνωσία είναι σπάνια αρετή. Και δεν τον κατηγορούμε που δεν τη διαθέτει. Επειδή στο άρθρο του επικαλείται τον συμπαθή βοσκό Τραμπάκουλα, θα του συστήναμε να μην... ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη και να μη βαφτίζει τοποθετήσεις του ΚΚΕ που ο ίδιος αδυνατεί να καταλάβει σαν «αφόρητα και για τους πολλούς ακατανόητα κλισέ»... Να μη γενικεύει δηλαδή τη δική του αδυναμία, ενοχοποιώντας άλλους γι' αυτήν.

Εν πάση περιπτώσει το ΚΚΕ δεν περίμενε από τον κ. Λιάκο και άλλους σαν αυτόν, να κατανοήσουν την Απόφαση, ούτε πολύ περισσότερο αν την κατανοήσουν να την παρουσιάσουν αντικειμενικά. Ορισμένοι όμως εξ αυτών εκθέτουν τον εαυτό τους στην προσπάθειά τους να αποδείξουν πόσο πολύ αντιΚΚΕ είναι. Και μάλιστα εκτίθενται σ' αυτούς στους οποίους δίνουν τις εξετάσεις τους. Γιατί αυτοί καταλαβαίνουν ότι κάτι γραπτά σαν το χτεσινό του Λιάκου προκαλούν μάλλον γέλιο και θλίψη για τον αρθρογράφο και όχι αρνητικούς συνειρμούς για το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ