Κυριακή 15 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
φωτό

Σαν σήμερα, στις 15 Ιούλη 2005, «έφυγε» από κοντά μας ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ, κομμουνιστής, μέλος του ΚΚΕ. Ηταν καλός και τίμιος άνθρωπος, δραστήριος αγωνιστής.

Τιμώντας τη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για ενίσχυση στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών.

Η οικογένειά του

***

φωτο

Τρία χρόνια πέρασαν από τον πρόωρο χαμό του συντρόφου, στη ζωή και στον αγώνα, ΤΑΚΗ ΠΑΤΟΥΛΑ. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που τον αποχαιρετήσαμε για το τελευταίο του ταξίδι. Η αγωνιστική και ανιδιοτελής στάση αγάπης του για τους ανθρώπους του μόχθου με την οποία πορεύτηκε οργανωμένα στη σύντομη, αλλά γεμάτη, ζωή του, έχοντας οδηγό τις αξίες και τα ιδανικά του τιμημένου ΚΚΕ, είναι η πλούσια κληρονομιά που μας άφησε.

Στη μνήμη του, η οικογένειά του προσφέρει στο Κόμμα του, το ΚΚΕ, 70 ευρώ. Θα σε θυμόμαστε για πάντα.

***

φωτό

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ, οι σύντροφοί του από τη Θεσσαλονίκη προσέφεραν για ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές, τα ποσά των: 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΒΙΠΕ, και 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Εργοστασίων Ανατολικού Τομέα Θεσσαλονίκης, Οργανώσεις στις οποίες ο σύντροφος Κώστας ήταν μέλος τους.

Οι σύντροφοί του από τις ΚΟΒ ΒΙΠΕ και Εργοστασίων Ανατολικού Τομέα της Αχτίδας ΒΖ και Κλάδων της ΚΟ Κ. Μακεδονίας

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΣ
***

φωτό

Την 1η Ιούλη άφησε την τελευταία του πνοή, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο πολυαγαπημένος μας ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ, του Παύλου και της Βασιλικής. Γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου του 1938 στο χωριό Τριφύλλι Εβρου. Αγωνιστής από την κούνια του ακόμη, μιας και οι συνθήκες της εποχής τον κατέστησαν παιδί του Εμφυλίου και της πολιτικής προσφυγιάς. Στα 30 χρόνια της προσφυγιάς, σε Βουλγαρία, Πολωνία, ΕΣΣΔ, σπούδασε, αρχικά στη δίχρονη σχολή κατασκευής πλοίων στην Πολωνία, και στη συνέχεια στη σχολή υπομηχανικών στην Τασκένδη. Από τα 17 του χρόνια μέλος της Σοσιαλιστικής Νεολαίας της Πολωνίας, το 1961 γίνεται μέλος του ΚΚΕ, που έμεινε πιστός και υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Το 1968 ολοκλήρωσε την Ανώτατη Κομματική Σχολή και στη συνέχεια έγινε γραμματέας της οργάνωσης νεολαίας στην Αχτίδα Τσίλανζαρ της Τασκένδης. Το 1973 ήταν αντιπρόσωπος στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας στο Βερολίνο. Την Πρωτομαγιά του 1978 ο... «Οδυσσέας» επιστρέφει στην πατρίδα. Μέσα από τις γραμμές του Κόμματος συνεχίζει τον αγώνα σε όποια καθήκοντα του ανατίθενται. Στις 17 Ιούνη, παρά τη σοβαρή αδυναμία, λόγω της ασθένειάς του, ψηφίζει περήφανος για άλλη μια φορά το Κόμμα του, στο οποίο αφιέρωσε τη ζωή του.

Το χαμόγελό του θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας για πάντα. Με θαυμασμό, εκτίμηση, ευγνωμοσύνη και ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, η πολυμελής οικογένειά του προσφέρει, στη μνήμη του, 200 ευρώ στη ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΣΤΕΡΙΝΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΣΤΕΡΙΝΟΣ
***

φωτό

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ (φωτ.) καταγόταν από το χωριό Φύλλο Καρδίτσας και από τους πρώτους έδωσε το «παρών» στους λαϊκούς αγώνες. Αγωνιστής της ΕΑΜικής Εθνικής μας Αντίστασης συνέχισε σαν μαχητής του ΔΣΕ, υπηρετώντας στο Τάγμα Γαζή (ιππικό). Το μετεμφυλιακό μοναρχοφασιστικό καθεστως τον φιλοδώρησε με όλες τις γνωστές διώξεις και ταλαιπωρίες. Ευτυχώς πέθανε στο κρεβάτι του προ δεκαετίας.

Ο ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ καταγόταν από το χωριό Λεοντάρι Καρδίτσας. Μαχητής του ΔΣΕ έπεσε ηρωικά στο Βίτσι κατά τις επιχειρήσεις του 1949, ποτίζοντας με το αίμα του το δένδρο της μελλοντικής λαϊκής εξουσίας

Στη μνήμη τους, προσφέρουμε άλλα 100 ευρώ στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, για τις ανάγκες του, μέσω ΚΟ Αγίου Δημητρίου.

Τα αδέλφια τους

Βαγγέλης Ζαφειρίου

Περσεφόνη Ευθυμίου - Ζαφειρίου

***

φωτο

Στις 15 Ιούλη συμπληρώνονται σαράντα ημέρες από το θάνατο της αγωνίστριας και οπαδού του ΚΚΕ ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ. Σε όλη την πορεία της ζωής της στάθηκε αταλάντευτη στο πλευρό του ΚΚΕ αγωνιζόμενη για έναν κόσμο καλύτερο, πιο δίκαιο. Η καταγωγή της από σόι αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης της επέβαλε αυτόν το δρόμο, όπως έλεγε. Στάθηκε ιδανική μάνα, βράχος δίπλα στον αγωνιζόμενο και συχνά διωκόμενο άντρα της, τον συνδικαλιστή ΤΑΣΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ. Η στάση ζωής της θα παραμείνει οδηγός για εμάς. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει.

ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΙΣΗΣ
Στη μνήμη της καθώς και στη μνήμη του πατέρα μας, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χαϊδαρίου, στο ΚΚΕ

Γιώργος και Παναγιώτης Παναγόπουλος

***

Στη μνήμη του συντρόφου ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑ, η φαρμακοποιός Βορρίση Διονυσία προσφέρει, μέσω ΝΕ Ζακύνθου, 50 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ.

***

φωτό

Πέρασε ένας χρόνος που «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και οπαδός του ΚΚΕ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΑΚΗΣ.

Στη μνήμη του, ο σύντροφος Κικίδης Παύλος προσφέρει στην ΚΟΒ Τ. Διοίκησης Καλλιθέας του ΚΚΕ 20 ευρώ ενίσχυση.

***

φωτό

Στη μνήμη του παππού μας, ΑΣΤΕΡΙΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε 100 ευρώ για την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Τάσος - Μαρία Αστερίου

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΥΣΙΩΝΗ, προσφέρουμε 250 ευρώ στην εφημερίδα του, το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

Οι φίλοι του από την Αθήνα

***

Στη μνήμη των γονιών του, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΟΥΤΙΔΗ και ΕΛΕΝΗΣ ΜΟΥΤΙΔΟΥ, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, ο γιος τους, Κωνσταντίνος Μουτίδης, προσφέρει στη Νομαρχιακή Οργάνωση Κορινθίας του ΚΚΕ το ποσό των 250 ευρώ.

***

φωτό

Στη μνήμη του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥΡΤΖΙΚΟΥ, ο Δημήτρης Σέρβος προσφέρει για το «Σπίτι του Αγωνιστή», μέσω ΚΟΒ Κορωπίου - ΑΕ Μεσογείων Λαυρεωτικής, το ποσό των 50 ευρώ.

ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ
ΤΑΚΗΣ ΠΑΤΟΥΛΑΣ
***

φωτό

Σήμερα συμπληρώνονται 40 μέρες από την ημέρα που «έφυγε» από κοντά μας ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, που και στα 90 χρόνια της ζωής του πάλευε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του έμαθε να αγωνίζεται με το κεφάλι ψηλά, για μια κοινωνία δίκαιη. Συμμετείχε στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ΕΑΜ και γι' αυτό διώχθηκε στη συνέχεια. Μέχρι την τελευταία του πνοή υπηρέτησε με αφοσίωση τα «πιστεύω» του στο πλάι του ΚΚΕ.

Η αδερφή του, Φρόσω, προσφέρει, στη μνήμη του, το ποσό των 50 ευρώ στην ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ.


ΤΖΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΖΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σωκράτης Καραβασίλης
Σωκράτης Καραβασίλης

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ