Κυριακή 8 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΣΤΙΑ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ
«Στον αέρα» οι εστιακοί φοιτητές από Σεπτέμβρη!

Λήγει η σύμβαση του μισθωμένου κτιρίου και η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ δηλώνει ότι δεν υπάρχουν λεφτά για ανανέωση!

Χωρίς δωμάτια κινδυνεύουν να μείνουν οι 70 φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που στεγάζονται στην Εστία της οδού Δροσοπούλου, σε κτίριο που είναι μισθωμένο. Η σύμβαση λήγει στις 23 Αυγούστου και η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ είπε, στους οικότροφους, σε κινητοποίηση που έκαναν με την συμπαράσταση των Επιτροπών Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ότι δεν υπάρχουν χρήματα ν' ανανεωθεί.

Συγκεκριμένα, υποστηρίχτηκε ότι σε συνάντηση που θα έχει αντιπροσωπεία των πρυτάνεων, την Τρίτη, με τον υπουργό Παιδείας θα τεθεί το θέμα. Θα ζητηθεί είτε να εγκριθεί κονδύλι για την ανανέωση της σύμβασης, είτε να μεταφερθούν οι φοιτητές στη Φοιτητική Εστία Αθηνών (Πατησίων).

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι το Γραφείο της Φοιτητικής Λέσχης της ΑΣΟΕΕ έστειλε έγγραφο σε εστιακούς φοιτητές όπου αναφέρεται: «Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012, θα πρέπει να αποχωρήσετε από την εστία στην οδό Ιωάννου Δροσοπούλου 105 Α και να πάρετε όλα τα προσωπικά σας αντικείμενα από τα δωμάτια της εστίας, γιατί δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση σχετικά με το θέμα της στέγασής σας για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2012 - 2013, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να στεγαστείτε σε άλλο κτίριο». Το έγγραφο υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΔΣ της Φοιτητικής Λέσχης της σχολής. Η πρυτανεία, πάντως, στην κινητοποίηση των οικότροφων απάντησε για το θέμα ότι έχει γίνει λάθος...

Οι εστιακοί φοιτητές στην απόφαση της Συνέλευσής τους σημειώνουν πως «το γεγονός ότι προόριζαν την εστία για κλείσιμο φαινόταν εδώ και καιρό αφού έκοβαν τη χρηματοδότηση για στοιχειώδεις λειτουργίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ρεύμα σε διάστημα τεσσάρων μηνών είχε κοπεί το ρεύμα πέντε φορές»!

Τονίζουν πως οι οικότροφοι θα «διεκδικήσουν να μείνει ανοιχτή στην ευθύνη του πανεπιστημίου. Η στέγαση των φοιτητών είναι δικαίωμα και όρος για να σπουδάσουμε. Δε δεχόμαστε να πληρώσουν ενοίκιο, την μεταφορά κάποιων ή μερικών στη Φοιτητική Εστία Αθηνών (ΦΕΑ) σε βάρος άλλων συμφοιτητών μας».

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών τονίζει πως πρέπει να εξασφαλιστεί στην εστία η στέγαση των φοιτητών, να μη μεταφερθούν στη ΦΕΑ, να γίνει συνάντηση και απαιτηθεί να βρεθεί λύση από το υπουργείο Παιδείας. Επίσης, σε εύλογο χρονικό διάστημα, η ΑΣΟΕΕ και το κράτος να εξασφαλίσουν κτίριο με ευθύνη του δημοσίου, με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη στέγαση των φοιτητών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ