Σάββατο 7 Ιούλη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Δε θα σταματήσει η εκ περιτροπής απασχόληση

Παρά την αρχική δέσμευση της εργοδοσίας, τα ναυπηγεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν μια φορά τη βδομάδα

Εντείνεται η επιθετικότητα της εργοδοσίας των αραβογερμανικών μονοπωλίων που λυμαίνονται τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά προς τους εργαζόμενους. Χτες από την εργοδοσία ανακοινώθηκε ότι το επαίσχυντο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα που έχει εφαρμόσει σε βάρος των εργαζομένων από τις 18 Απρίλη και ήταν να λήξει στις 17 Ιούλη, θα συνεχιστεί για άλλους τρεις μήνες!

Η νέα έφοδος της εργοδοσίας, έχει στήριγμα τη νέα συγκυβέρνηση, ενώ πατάει και στην τακτική του συμβιβασμού και της υποταγής της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ». Η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, έχει μαντρώσει τους εργαζόμενους στο ναυπηγείο αποφασίζοντας μόνο απεργία κάθε Δευτέρα, δηλαδή την «εργάσιμη» μέρα και επιδόθηκε σε διάλογο με υπουργούς και άλλους αρμόδιους με αποτέλεσμα τον εκφυλισμό του αγώνα και την απογοήτευση των εργαζομένων.

Χτες η πλειοψηφία, συνεχίζοντας το «έργο» της, αποφάσισε πρόγραμμα κινητοποιήσεων, ζητώντας ... «να δοθεί λύση» και προβάλλοντας ως «μονόδρομο» τον «ενιαίο φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας» που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για συγχώνευση ναυπηγείων, απολύσεις και χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Την Δευτέρα 9 Ιούλη 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 9 το πρωί στο υπουργείο Αμυνας. Την Τρίτη θα γίνει νέα 24ωρη απεργία, συγκέντρωση στις 9.30πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο Οικονομίας και την Βουλή.

Ανακοινώνει δε ότι συμμετέχει στην 4ωρη στάση εργασίας 9πμ με 1μμ που κήρυξε για την Τρίτη η ΠΟΕΜ για τη ναυπηγική βιομηχανία.

Να σημειωθεί ότι στην στάση εργασίας της ΠΟΕΜ τα ταξικά σωματεία της Ζώνης οι αγωνιστικές παρατάξεις στα ναυπηγεία και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα συμμετέχουν με ξεχωριστό μπλοκ προβάλλοντας διεκδικητικό πλαίσιο ανάμεσα σε άλλα να περάσουν τώρα τα ναυπηγεία σε κρατικό έλεγχο με προοπτική τον δημόσιο ενιαίο φορέα που θα σχεδιάζει με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των πραγματικών αναγκών της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ