Κυριακή 8 Ιούλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΥΓΕΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη

Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, οι συνταξιούχοι κινδυνεύουν να μείνουν ακόμα και χωρίς φάρμακα
Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, οι συνταξιούχοι κινδυνεύουν να μείνουν ακόμα και χωρίς φάρμακα
«Συναγερμό» σημαίνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΟΤΑ, μπροστά στη δραματική κατάσταση όπως αυτή εξελίσσεται στον τομέα της Υγείας, στα φάρμακα, στα δημόσια νοσοκομεία, κλπ. και θέτει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη ζωή των συνταξιούχων. Οι συνεχείς μειώσεις των συντάξεων, σε συνδυασμό με τη λεηλάτηση των Ταμείων και τη ραγδαία εμπορευματοποίηση Υγείας - Πρόνοιας οδηγούν τις οικογένειες χιλιάδων συνταξιούχων στην εξαθλίωση. Αυτοί που για δεκάδες και δεκάδες χρόνια γέμιζαν με τη σκληρή δουλειά τους τα θησαυροφυλάκια των μεγαλοεργοδοτών και κατέβαλαν εισφορές δισεκατομμυρίων ευρώ στα Ταμεία, τώρα βλέπουν μπροστά τους ορατό τον κίνδυνο να μη μπορούν να εξασφαλίσουν το φάρμακο, τη θεραπεία, την εξέταση που έχει μεγάλη ανάγκη ο οργανισμός τους, επιβαρυμένος πολλαπλά από χρόνια σκληρής δουλειάς.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν σε ξεσηκωμό και οργάνωση της πάλης με τα αιτήματα για επείγοντα ζητήματα σε Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο που προτάσσουν ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούν όλες τις οργανώσεις των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα να προχωρήσουν στην οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων την Πέμπτη στις 12 του Ιούλη. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ., στο ΙΚΑ (Αριστοτέλους). Στη Βέροια, στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Ωρολογίου. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη η συγκέντρωση θα γίνει στις 17 Ιούλη στην Καβάλα. Αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων της Θεσσαλίας θα πραγματοποιηθούν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της περιοχής, την Πέμπτη 12 Ιούλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ